Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτο 1,115 δισ. ευρώ η νέα προσφορά της ΔΑΑ για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου
Αεροδρόμια

Στο 1,115 δισ. ευρώ η νέα προσφορά της ΔΑΑ για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου

Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο.

Νέα προσφορά υπέβαλε η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ (ΔΑΑ) στο ΤΑΙΠΕΔ για την επέκταση κατά 20 χρόνια της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, την οποία έκανε δεκτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Η προσφορά της ΔΑΑ προβλέπει συνολικό τίμημα ύψους 1.382,6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,115 δισ. ευρώ. Προκειμένου το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ να καταλήξει στην αποδοχή της επικαιροποιημένης προσφοράς έλαβε υπ’ όψη μία ανεξάρτητη αποτίμηση και μία γνωμοδότηση για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος, καθώς και τη θετική γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Ο φάκελος της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και τη Βουλή των Ελλήνων.

Για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, η Eurobank Ergasias ΑΕ και η Lamda Infrastructure Finance ΑΕ ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, η Ποταμίτης Βεκρής και η Clifford Chance LLP ως νομικοί σύμβουλοι, η Steer Davies Gleave ως τεχνικός σύμβουλος, η KPMG Advisors A.E. ως ανεξάρτητος αποτιμητής και η Nomura International plc ως πάροχος γνωμοδότησης για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024