Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαρουσίαση καλών πρακτικών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ελληνικών προορισμών στη Σεούλ
Τουριστική πολιτική

Παρουσίαση καλών πρακτικών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ελληνικών προορισμών στη Σεούλ

Η Ελληνίδα υπουργός παρουσίασε σε 900 εθνικούς αντιπροσώπους 50 κρατών-μελών του ΟΗΕ το πως η Ελλάδα πέτυχε υψηλές τουριστικές επιδόσεις την τελευταία τετραετία (2015-2018).

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά παρουσίασε στην 7η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τον Αστικό Τουρισμό του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού καλές πρακτικές για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ελληνικών προορισμών

Η Ελληνίδα υπουργός παρουσίασε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και επίσημη ομιλήτρια στην κεντρική συζήτηση της 7ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τον Αστικό Τουρισμό καλές πρακτικές για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ελληνικών προορισμών. Την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη, που πραγματοποιείται στη Σεούλ της Νότιας Κορέας (16-19 Σεπτεμβρίου), διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, με τη συμμετοχή για την οικοδόμηση της παγκόσμιας ατζέντας για την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού ως το 2030.

Η υπουργός παρουσίασε σε 900 εθνικούς αντιπροσώπους 50 κρατών-μελών του ΟΗΕ το πως η Ελλάδα πέτυχε εξαιρετικά υψηλές τουριστικές επιδόσεις την τελευταία τετραετία (2015-2018), σχεδιάζοντας από το μηδέν και εφαρμόζοντας μία νέα εθνική τουριστική πολιτική που έθεσε σε προτεραιότητα την επέκταση των οικονομικών και αναπτυξιακών οφελών του τουρισμού στο σύνολο των προορισμών της χώρας.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί ο τουρισμός για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία για τη διαμόρφωση των πολιτικών σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τη συνεργασία και το συντονισμό τοπικών κυβερνήσεων, υπερεθνικών φορέων, διεθνών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη, έκανε αναφορά στο πως η Ελλάδα επωφελήθηκε τουριστικά επενδύοντας στην εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών, με:

  • τον εμπλουτισμό του “παραδοσιακού” τουριστικού προϊόντος με νέα θεματικά,
  • τη δυναμική ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο,
  • την ανάπτυξη “δορυφόρων” προορισμών γύρω από δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς,
  • την ενίσχυση της απευθείας πρόσβασης στις κύριες αγορές του ελληνικού τουρισμού από το σύνολο των προορισμών της χώρας μέσω αεροπορικών, ακτοπλοϊκών και οδικών συνδέσεων,
  • και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών (Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία) που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον εθνικό σχεδιασμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο.

Η κα Κουντουρά εξήρε τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες στην Θεσσαλονίκη για την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στο “Δρόμο του Μεταξιού”, τον προσεχή Οκτώβριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024