Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair συμφώνησε με Ενώσεις στην Ιταλία σχετικά με τους όρους των ΣΣ
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair συμφώνησε με Ενώσεις στην Ιταλία σχετικά με τους όρους των ΣΣ

Σύμφωνα με τους τελικούς όρους της συμφωνίας, η εταιρεία θα προβεί σε αυξήσεις στο πλαίσιο μιας νέας διάρθρωσης αμοιβών, η οποία θα εξασφαλίσει ότι τα πληρώματα θα επωφεληθούν από αυξημένα αφορολόγητα δικαιώματα (παρόμοια με άλλες ιταλικές αεροπορικές εταιρείες).

Η Ryanair επιβεβαίωσε ότι συνάντησε στην Ρώμη τις τρεις κύριες ενώσεις προσωπικού καμπίνας επιβατών, FIT CISL, ANPAC και ANPAV, και συμφώνησαν σε ένα σύνολο όρων, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας για την κάλυψη του ιταλικού πληρώματος θαλάμου επιβατών της Ryanair από την 1η Οκτωβρίου 2018. Τα μέρη συμφώνησαν ότι “βρίσκονται τώρα στα τελικά στάδια της σύναψης των τελικών όρων”, οι οποίοι θα προϋποθέτουν:

  • Θα ισχύει για 3 έτη, από την 1η Οκτωβρίου 2018 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021
  • Θα διέπεται από το ιταλικό δίκαιο και τα ιταλικά δικαστήρια
  • Θα επιτρέπεται στα ιταλικά μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών να μεταβαίνουν σε τοπικές συμβάσεις για μια συμφωνημένη περίοδο
  • Θα προβεί σε αυξήσεις στο πλαίσιο μιας νέας διάρθρωσης αμοιβών, η οποία θα εξασφαλίσει ότι τα πληρώματα θα επωφεληθούν από αυξημένα αφορολόγητα δικαιώματα (παρόμοια με άλλες ιταλικές αεροπορικές εταιρείες)
  • Θα θεσπίσει ιταλικό συνταξιοδοτικό σύστημα ως μέρος του συνόλου των ενεργειών

Η Chief People Officer της Ryanair Eddie Wilson δήλωσε: “Χαιρετίζουμε τη συμφωνία με τα τρία ιταλικά συνδικάτα πληρώματος θαλάμου επιβατών με όρους συλλογικής σύμβασης εργασίας, που θα καλύπτει όλο το ιταλικό πληρώμα θαλάμου και θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα. Η συμφωνία αυτή ακολουθεί τις πρόσφατες συμφωνίες πληρώματος θαλάμου επιβατών στην Ιρλανδία με τη FORSA και στο Ηνωμένο Βασίλειο με την UNITE.

Αναμένουμε να υπογράψουμε τη σύμβαση για το ιταλικό προσωπικό μας πριν από το τέλος του Σεπτέμβρη, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στις αμοιβές και άλλα οφέλη για το ιταλικό πληρώμα θαλάμου. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ακόμη ένα σημάδι της σημαντικής προόδου που επιτελεί η Ryanair στην επίτευξη συμφωνιών με το προσωπικό μας και τα συνδικάτά τους σε διάφορες χώρες της ΕΕ και απορρίπτει ψευδείς ισχυρισμούς μικρότερων συνδικάτων που δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αυτές και απειλούν με απεργίες αργότερα αυτό το χειμώνα, οι οποίες είτε δεν θα πραγματοποιηθούν, είτε θα αποτύχουν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024