Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπίσημα εγκαίνια για το Mykonos Palace των Μινωικών Γραμμών
Ακτοπλοΐα

Επίσημα εγκαίνια για το Mykonos Palace των Μινωικών Γραμμών

Το Mykonos Palace διαθέτει 732 κλίνες και μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους του 1.922 επιβάτες, 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Cruise Ferry “Mykonos Palace” των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι της Σούδας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη τέλεση του αγιασμού από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό. Ολοκληρώθηκε με την ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου των Μινωικών Γραμμών, κ. Αντώνη Μανιαδάκη. Επίσης, σύντομο χαιρετισμό εκφράζοντας τις ευχές τους, απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

Με την παρουσία τους τίμησαν ακόμη τα εγκαίνια του πλοίου, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ.κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος, ο στρατηγός της ΕΛΑΣ κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο λιμενάρχης Χανίων, κ. Σπυρίδων Πασσάκος και αξιωματικοί των λιμενικών αρχών, ο πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και Προγραμματισμού Χανίων κα Ελπίδα Τσιτσιρίδη, εκπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, των ΜΜΕ, συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, κ.α. Εκ μέρους των Μινωικών Γραμμών, παρευρέθηκαν ο κ. Μανιαδάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη και αξιωματικοί των πλοίων της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, κ. Αντώνης Μανιαδάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών στην ομιλία του τόνισε: “Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στις Μινωικές Γραμμές, γιατί δεν επενδύουμε σε άλλη μια γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύουμε, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry ‘Mykonos Palace’, το νεότερο και ταχύτερο πλοίο των Χανίων.

Στόχος της εταιρείας μας είναι, να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό και τους επαγγελματίες του νομού Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το ταξίδι τους με πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία”.
                                                             
Το Cruise Ferry “Mykonos Palace” εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, με καθημερινές αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00. Πρόκειται για ένα νέο, πολυτελές και ταχύτατο πλοίο, αντάξιο της πόλης των Χανίων, το οποίο έχει συνολικό μήκος 214 μ. και πλάτος 26,4 μ. Διαθέτει 732 κλίνες και μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους του 1.922 επιβάτες, 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ. Με υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης, πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρειά του, μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κ.λπ., προσφέρει υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, με πολυτέλεια και άνεση.

Το πλοίο παρέμεινε ανοικτό στο κοινό από τις 12:00 μέχρι και τις 21:00, με πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις στους χώρους του. Το κοινό είχε τη δυνατότητα, σε όλη τη διάρκεια των εγκαινίων, να περιηγηθεί στους εσωτερικούς χώρους του Mykonos Palace.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024