Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤaste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή
Γαστρονομία

Τaste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα (27-30 Σεπτεμβρίου) και παρουσιάζει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μέσα από 12 κορυφαίους σεφ, 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό και πολλά παράλληλα events.

Το “Taste of Athens”, το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο, που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων επιδραστικοί γαστρονομικά προορισμοί όπως το Λονδίνο,  το Παρίσι, το Μιλάνο, η Ρώμη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Αποτέλεσμα της επίτευξης πενταετούς συνεργασίας της πλατφόρμας Taste Festivals με την Toposophy, εταιρεία στην ελληνική αγορά των food events και του gastronomy marketing, το Taste of Athens εγκαινιάζει την αθηναϊκή του εκδοχή σε ένα από τα πιο εμβληματικά αθηναϊκά spots.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια (κάποια εξ αυτών βραβευμένα με αστέρια Michelin) θα εγκαταστήσουν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές, με τη χορηγία νωπών πρώτων υλών του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας. Η Σπονδή με επικεφαλής σεφ τον Άγγελο Λάντο, η Hytra με τον Τάσο Μαντή, το Varoulko Seaside με τον Λευτέρη Λαζάρου και το νέο εγχείρημά του, το μπιστρό Bites & Wine (σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Παρίκο), το Balthazar με τον Χριστόφορο Πέσκια, το Vezene του Άρη Βεζενέ αλλά και το νέο του “παιδί” η ιδιοσυγκρασιακή γιαπωνέζικη παμπ Βirdman (σε συνεργασία με τον σεφ Takaaki Otsuka), το Fuga με τον Δημήτρη Κατριβέση, το Premiere με τον Μιχάλη Νουρλόγλου, το CTC με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, το Parla με τον Θοδωρή Παπανικολάου και το Ψωμί & Αλάτι με τον Γιάννη Λουκάκο συνθέτουν την dream- team των αθηναϊκών εστιατορίων που συμμετέχουν στην πρώτη διοργάνωση του Taste of Athens.   

“Το Taste of Athens είναι το πιο πρόσφατο φεστιβάλ που γίνεται μέλος της οικογένειας των Taste Festivals. Όντας 15 χρόνια το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στον κόσμο, το Taste πάντα προσπαθεί να προσφέρει έμπνευση στους ανθρώπους που αγαπούν το φαγητό, το ποτό και τα εστιατόρια” δηλώνει ο Justin Clarke, ο επικεφαλής του γαστρονομικού τμήματος της IMG, της διοργανώτριας εταιρείας των Taste Festivals.

“Ξεκινώντας από το Λονδίνο και αφού έχουμε εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη με συνολικά 21 φεστιβάλ, είμαστε ευτυχείς που προσθέτουμε και την Αθήνα στην πλατφόρμα μας.

 Είναι μια πόλη με πλούσια εστιατορική σκηνή και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους κορυφαίους σεφ, τα εστιατόρια, τους mixologists, και τα brands για να προσφέρουμε στους επισκέπτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία αναδεικνύοντας την Αθήνα ως ένα σπουδαίο διεθνή γαστρονομικό προορισμό”.

Παράλληλα με την εστιατορική δράση μια πληθώρα events θα πλαισιώσουν το καθημερινό πρόγραμμα του Taste Of Athens. Βασικός πόλος των παράλληλων δράσεων το Τaste Theatre, ένα ειδικά διαμορφωμένο stage (με την υποστήριξη της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος). Ο γνωστός chef του Nolan και παρουσιαστής του Masterchef Σωτήρης Κοντιζάς, σε ρόλο Master of Ceremony, θα υποδεχθεί στη σκηνή τους προσκεκλημένους σεφ, – όπως ο διάσημος Ελληνοαυστραλός George Calombaris, ο πολυβραβευμένος Γάλλος Pascal Aussignac, ο γνωστός στο ελληνικό κοινό λόγω της πολυετούς συνεργασίας του με το εστιατόριο Σπονδή, Γάλλος Arnaud Bignon, ο σπουδαίος ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος, η Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου η οποία αναδείχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου στον φετινό διαγωνισμό του S.Pellegrino “Υoung Chef 2018”, ο πολύ δραστήριος Ανδρέας Λαγός, η διακεκριμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Ντίνα Νικολάου, ο πολύ αγαπητός Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Κιλτσικσής του κορυφαίου αθηναϊκού street food εστιατορίου Feyrouz. Στο Taste Theater θα φιλοξενηθούν και οι παρουσιάσεις των καθηγητών του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Το Taste of Athens παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις τάσεις που αναδύονται σε διεθνές επίπεδο, δε θα μπορούσε να μην επικεντρωθεί και στην κουλτούρα του καλού ποτού. Και τις τέσσερις ημέρες, βραβευμένοι Έλληνες bartender (όπως οι νικητές του ελληνικού World Class Πάνος Κανατσούλης και Αχιλλέας Πλακίδας), θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από events, προσφέροντας ανεπανάληπτες Fine Drinking εμπειρίες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ουίσκι Johnnie Walker Black Label, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους Highball Serve, ενώ στο corner του εκλεπτυσμένου τζιν Tanqueray No.TEN θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεξιοτεχνία που κρύβεται πίσω από ένα φαινομενικά απλό, αλλά μοναδικό Gin & Tonic serve. Το bar “La Cantina” της premium tequila Don Julio με την υπέροχη draught Tommy’s Margarita θα ταξιδέψει τους επισκέπτες νοερά στο Μεξικό, ενώ απολαμβάνοντας ένα Dutch Mule στο corner της Ketel One Vodka, μπορείτε να ανακαλύψουν τη ζωηρή γεύση και τη φίνα επιγευσή της, με τεχνογνωσία στην απόσταξη διάρκειας 300 χρόνων.

Η συνολική Fine Drinking εμπειρία για τους επισκέπτες του Taste of Athens δε σταματά εδώ! Λαμβάνοντας μέρος στα σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται στο corner του World Class Cocktails at Home, οι επισκέπτες θα μπορούν να μυηθούν στην τέχνη του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους cocktail στο σπίτι. Μετά από αυτό ένα είναι σίγουρο, ότι θα κερδίσουν επάξια τον τίτλο του καλύτερου οικοδεσπότη στα gatherings της παρέας. Επίσης για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του Taste Of Athens με μια παραπάνω δόση πολυτέλειας, θα υπάρχει το VIP Lounge, ένας ειδικά διαμορφωμένος πριβέ χώρος, με έπιπλα της εταιρίας HOMAD ειδικό φωτισμό και ξεχωριστό μπαρ με special cocktail από το 42 Barstronomy.
 
Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των κορυφαίων food & beverage εταιρειών (SanPellegrino, Movenpick, Domaine Costa Lazaridi, TAF, Έζα, botilia.gr, Ariston, Saristi, Kayak, Arapis Seafood) να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες και διαδραστικές εμπειρίες όπως οινογνωσίες, μαθήματα μαγειρικής κ.ά.

Παράλληλα το Taste of Athens, θέλοντας να εξασφαλίσει μια άριστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες και να προστατεύσει τις γεύσεις και τις μυρωδιές από τον καπνό του τσιγάρου, γίνεται Smoke Free, προτρέποντας όλους τους καπνιστές να χρησιμοποιούν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από την εταιρεία Παπαστράτος, καθώς συντάσσεται με το όραμά της για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

Ταυτόχρονα την εορταστική ατμόσφαιρα του Taste of Athens υπογραμμίζουν οι παραγωγοί του En Lefko 87,7 σε ειδικά σετ ζωντανά από το χώρο του φεστιβάλ, καθώς και η διπλή (29&30/9) εμφάνιση του σπουδαίου αθηναϊκού τζαζ κουαρτέτου TFATFY.  

Τέλος η εμπειρία του Taste of Athens γίνεται διασκεδαστική και για τα παιδιά αφού – σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και τη Nannuka (την πρώτη στην Ελλάδα on line πλατφόρμα υπηρεσιών προσφοράς babysitters και διδασκάλων)- θα υπάρχει μια ειδικά διαμορφωμένη ζώνη στην οποία μέσα από διαδραστικό παιχνίδι με εξειδικευμένους παιδαγωγούς  και υπαίθριες δραστηριότητες θα κληθούν να μαγειρέψουν, να μάθουν να φτιάχνουν με βούτυρο Lurpak και τυριά Arla, να κόψουν λαχανικά και να έρθουν πιο κοντά με το φαγητό και τη φύση.

*Το Taste of Athens είναι ένα cashless event. Τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν θα δέχονται μετρητά. Όλες οι πληρωμές εντός της Εκδήλωσης θα πρέπει να γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα – εκτός των αγορών εισιτηρίων από τα ταμεία της  εισόδου και των αγορών από τα περίπτερα των εκθετών όπου θα υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή με μετρητά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024