Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροοπτική καθιέρωσης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σεούλ – Αθήνα
Υπουργείο Τουρισμού

Προοπτική καθιέρωσης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σεούλ – Αθήνα

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού της Νότιας Κορέας Do Jongh-wan για τη διμερή τουριστική συνεργασία και την αύξηση τουρισμού.

Με τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού της Νότιας Κορέας, Do Jong-hwan, συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 7η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιείται στη Σεούλ (16-19 Σεπτεμβρίου). Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και τη διμερή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν οι κοινοί ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες, με επίκεντρο τη συμμετοχή των Ελλήνων εθελοντών στον Πόλεμο της Κορέας (1950-1958), καθώς και η πολιτιστική συνεργασία που αναθερμάνθηκε λόγω της διεξαγωγής των πρόσφατων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Pyeong Chang. Ενώ, πιο ειδικά συζητήθηκαν οι δυνατότητες αμφίδρομης αύξησης των τουριστικών ροών, η προοπτική της καθιέρωσης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Σεούλ – Αθήνα, όπως επίσης και η μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στα θέματα τουριστικής ανάπτυξης με έμφαση στο city-break και τις θεματικές μορφές τουρισμού.

Η κα Κουντουρά ζήτησε την πολιτική στήριξη του κ. Do στην προσπάθεια δρομολόγησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χώρων, η οποία θα αυξήσει κατακόρυφα την τουριστική κίνηση από και προς την Ελλάδα. Επιπλέον, παρουσίασε τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρας μας ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο κ. Do, o οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την χώρα μας για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας το 2017 για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeong Chang, τόνισε ότι είναι μεγάλο λάτρης της ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα της Μαρίας Κάλλας και του Μίκη Θεοδωράκη και ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια της υπουργού για τη δρομολόγηση απευθείας σύνδεσης Σεούλ – Αθήνας το 2019.

Στη συνάντηση συμμετείχε η πρέσβης της Ελλάδας στη Νότια Κορέα, κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024