Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της Έλενας Κουντουρά με την υπουργό Βετεράνων της Νότιας Κορέας στη Σεούλ
Υπουργείο Τουρισμού

Συνάντηση της Έλενας Κουντουρά με την υπουργό Βετεράνων της Νότιας Κορέας στη Σεούλ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και στην επιθυμία των απογόνων των Ελλήνων βετεράνων να επισκεφθούν την Νότια Κορέα για ιστορικούς λόγους – αλλά και στους Κορεάτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την Ελλάδα.

Με την υπουργό Βετεράνων της Νότιας Κορέας, Pi Woo-Jin, συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 7η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιείται στη Σεούλ. Στη συνάντηση επισημάνθηκαν οι κοινοί ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο χώρες, με επίκεντρο τη συμμετοχή των Ελλήνων εθελοντών στον Πόλεμο της Κορέας (1950-1958), καθώς αμφότερες αποτελούν απόγονοι βετεράνων του Κορεατικού Πολέμου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και στην επιθυμία των απογόνων των Ελλήνων βετεράνων να επισκεφθούν την Νότια Κορέα για ιστορικούς λόγους. Αλλά και στους Κορεάτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την Ελλάδα, που χαίρει μεγάλη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για την προσφορά της στον Κορεατικό Πόλεμο.

Η κα Κουντουρά ζήτησε τη στήριξη της κας Pi Woo-Jin για τη μεταφορά σε νέο χώρο του Μνημείου Πεσόντων του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον Πόλεμο της Κορέας, το οποίο είχε ανεγερθεί το 1974 στα περίχωρα της Σεούλ όπου, λόγω της έντονης αστικοποίησης της περιοχής τα τελευταία χρόνια, περιορίστηκε σημαντικά η προσβασιμότητά του.

Η κα Pi Woo-Jin δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το αίτημα για τη μεταφορά του ελληνικού μνημείου και να στηρίξει την πρωτοβουλία της κας Κουντουρά για τη δρομολόγηση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Νότια Κορέα, κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος και ο ακόλουθος Άμυνας, πλοίαρχος κ. Ιωάννης Παπακωνσταντίνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024