Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓρ. Τάσιος: 'Ζητάμε μείωση φορολογίας στο τουριστικό πακέτο για να είμαστε ανταγωνιστικοί'
Τουρισμός και απασχόληση

Γρ. Τάσιος: 'Ζητάμε μείωση φορολογίας στο τουριστικό πακέτο για να είμαστε ανταγωνιστικοί'

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ ζήτησε περαιτέρω ρύθμιση της δραστηριότητας των βραχυχρόνιων μισθώσεων και εντατική εποπτεία της εφαρμογής του νόμου ώστε να εκλείψει η ασυδοσία.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Οικονομία στο Κόκκινο” στον Ρ/Σ “Στο κόκκινο”, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που υπεγράφη πρόσφατα από την υπουργό Εργασίας: “Δε θα μπορούσαμε να σκεφθούμε καν, το ενδεχόμενο να μην έχουμε ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις. Το αποδείξαμε στην πράξη οι ξενοδόχοι, ότι βάλαμε πραγματικά ‘πλάτη’ στην προσπάθεια επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ πρόσθεσε όμως ότι ειδικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν αντικειμενικές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή και ανά μεγέθη, χρειάζεται να υπάρξει σαφής μέριμνα με εξειδικευμένα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να αποσαφηνιστούν μεταξύ του υπουργείου και των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες και έτσι, να υπάρξει συνέχεια της ΕΚΣΣΕ και μετά το 2019.

Ο κ. Τάσιος διευκρίνισε ότι η ΠΟΞ τάσσεται υπέρ της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού, ενώ για το θέμα των νεοεισερχόμενων τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ένα μεταβατικό στάδιο στην κλαδική σύμβαση, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα στην αγορά εργασίας. Ο πρόεδρος της ΠΟΞ ζήτησε να μειωθούν τα φορολογικά βάρη στο τουριστικό πακέτο για να είναι ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, ενώ για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη χρήση των βραχυχρόνιων μισθώσεων αναφέρθηκε με παραδείγματα (π.χ. Χανιά) και ζήτησε περαιτέρω ρύθμιση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και εντατική εποπτεία της εφαρμογής του νόμου ώστε να εκλείψει η ασυδοσία.

Ακόμη, ζήτησε η κυβέρνηση να δει δύο σημαντικά ζητήματα:

  • τη φορολογία στο τουριστικό πακέτο και κυρίως τον ΦΠΑ, καθώς “ο κλάδος πρέπει να γίνει όπως ο ανταγωνισμός, με μέσο όρο 8%-10% στην Μεσόγειο”
  • την ασφαλιστική εισφορά σε όσους πληρώνουν στο τέλος του μήνα, καθώς “όταν διευρύνεις σε μεγάλο πια φάσμα την ασφαλιστική εισφορά σε εργαζόμενους, ο ΕΦΚΑ μπαίνει σε άλλη διαδικασία από τα ξενοδοχεία”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024