Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία'Τα ΒορΟινά' τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη
Εκθέσεις

'Τα ΒορΟινά' τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται και οι 'Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά' στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένους χώρους της πόλης, όπως wine bar, bar, εστιατόρια και κάβες, που συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα.

Οι οινοποιοί της ένωσης Οίνοι Βορείου Ελλάδος γιορτάζουν τον τρύγο και σας προσκαλούν στα “ΒορΟινά”, την ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και εκπαίδευση, προτείνουμε στους επισκέπτες των ΒορΟινών τα δύο ειδικά θεματικά περίπτερα:
1. “Το σταφύλι και το κρασί” μία ξεχωριστή οινογνωσία παράλληλης γευστικής δοκιμής με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού, την “πρώτη ύλη” και τους αντίστοιχους μονοποικιλιακούς οίνους, το “τελικό προϊόν”.
2. “Αφρώδεις, γλυκείς οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα” σε μία κοινή γευσιγνωσία για την προσέγγιση των διαφορετικών στυλ μεταξύ των κατηγοριών αυτών.

Στο πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα των ΒορΟινών, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των “Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, να δοκιμάσει εδέσματα από διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και να γνωρίσει πως φτιάχνεται περέκ με τυρί και γλυκό σταφύλι ή σοκολάτα με κρασί στις επιδείξεις παρασκευής στα περίπτερα του “8ου Thessaloniki Food Festival”.

“Τα ΒορΟινά” αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.

Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα “Τα ΒορΟινά”
Περιμένοντας “Τα ΒορΟινά” το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται και οι “Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά” στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένους χώρους της πόλης, όπως wine bar, bar, εστιατόρια και κάβες, που συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024