Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες στα πολεμικά πεδία του Α' Π.Π. σε Έδεσσα και Καϊμάκσταλάν
Προώθηση προορισμού

Εκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες στα πολεμικά πεδία του Α' Π.Π. σε Έδεσσα και Καϊμάκσταλάν

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας, μέσα από μια σειρά δράσεων, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πεδίο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες.

Εκατοντάδες ήταν οι Σέρβοι επισκέπτες που κατέκλυσαν την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες. Με την ευκαιρία του εορτασμού της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη διάσπαση του γνωστού ως “Μακεδονικού Μετώπου” στην περιοχή Ντόμπρο Πόλε της Αριδαίας, αλλά και τη μάχη του Καϊμακτσαλάν και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (μνημείο των πεσόντων στη μεγαλύτερη μάχη που έγινε ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο σε τέτοιο υψόμετρο με τόσες πολλές απώλειες). Οι αντιμαχόμενες πλευρές έχασαν πάνω από 15.000 άνδρες. Ειδικά για τους Σέρβους, οι οποίοι είχαν τεράστιες απώλειες, οι περιοχές αυτές αποτελούν προσκύνημα.

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας, μέσα από μια σειρά δράσεων, προσπαθούν σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτιστικού Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κυριακού, να δημιουργήσουν ένα πεδίο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την πολυεθνική στρατιά της Ανατολής, τα γεγονότα και τις ανθρώπινες ιστορίες, αλλά και το ειρηνικό έργο των στρατιωτών της περιόδου. Αρκετοί λοιπόν επισκέπτες επισκέφθηκαν την Έδεσσα, τους Καταρράκτες, την Ορεινή Πέλλα, διαμένοντας στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Εκατοντάδες ανέβηκαν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία του πρωί της Κυριακής με ειδικά οχήματα 4Χ4, αλλά και πεζοί, ενώ το Καταφύγιο του Χιονοδρομικού κέντρου άνοιξε ειδικά για αυτό το σκοπό.

Είχε προηγηθεί ένα μήνα νωρίτερα η φιλοξενία δημοσιογράφων της σερβικής κρατικής τηλεόρασης, ενώ είχε διεξαχθεί και ο αγώνας “Η Μάχη του Καϊμάκτσαλάν”, με την ποδηλατική ανάβαση από την Έδεσσα έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκσταλάν.

Η φύση, η ιστορία και οι δυνατότητες φιλοξενίας μπορούν με διαρκή και συνεχή συνεργασία να αποδώσουν πολλαπλά οφέλη ύστερα από δικτύωση με το διεθνές περιβάλλον, σε συνδυασμό με τα μοναδικά στοιχεία, τους απλούς ανθρώπους και τις προσωπικότητες που πέρασαν από την περιοχή. “Είναι σημαντικό να μπορούμε να δούμε το κοινό μας μέλλον χωρίς να ξεχνάμε ότι μας δίδαξε το παρελθόν” όπως παρατήρησε ένας Σέρβος επισκέπτης -και συνέχισε: “Η Έδεσσα και η ορεινή Πέλλα είναι μοναδικά φιλόξενος τόπος και πολύ όμορφος, είστε τυχεροί που ζείτε εδώ και εμείς που σας γνωρίσαμε. Εις το επανιδείν” (Το τελευταίο σε άπταιστα ελληνικά).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024