Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕπέκταση και διαμόρφωση του μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου
Υποδομές

Επέκταση και διαμόρφωση του μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου

Με την ολοκλήρωση του έργου, η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά διπλασιάζεται, καθώς υπάρχει δυνατότητα αγκυροβολίας σύγχρονων σκαφών μήκους 100 μέτρων.

Ένα σημαντικό έργο υποδομής και ανάπτυξης για τον Δήμο Αγκιστρίου, έχει ξεκινήσει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για το έργο της “Κατασκευής επέκτασης και διαμόρφωσης μώλου στη Σκάλα Αγκιστρίου”, προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης από την περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η δυναμικότητα του λιμανιού πρακτικά διπλασιάζεται καθώς υπάρχει δυνατότητα αγκυροβολίας σύγχρονων σκαφών μήκους 100 μέτρων, καθώς και εξυπηρέτησης μικρότερων σκαφών σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ικανοποιώντας έτσι τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Τι περιλαμβάνει το έργο
Ειδικότερα, ο υφιστάμενος μώλος στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού θα επεκταθεί κατά 70 περίπου μέτρα και θα διαπλατυνθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί συνολικά ενιαίος μώλος με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης σκαφών (αμφίπλευρη κρηπίδωση) μήκους 100 μέτρα και πλάτους 25 μέτρα. Στην περιοχή του υφιστάμενου μώλου, διαμορφώνεται νέο παραλιακό μέτωπο πρόσδεσης σκαφών (κρηπίδωμα) δημιουργώντας μια δεύτερη θέση πρυμνοδέτησης. Παράλληλα θα διαμορφωθεί και παραλιακό κρηπίδωμα με σκοπό τη διεύρυνση της οδού πρόσβασης από και προς τον μώλο.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία του, και συγκεκριμένα, εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, ύδρευσης για την παροχή πόσιμου νερού στα σκάφη που θα προσδένουν στο λιμάνι καθώς και ηλεκτρική εγκατάσταση για τον φωτισμό του λιμανιού και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σκάφη που θα ελλιμενίζονται.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024