Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Ρόδος χρειάζεται οργάνωση και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Ξενοδοχία

Η Ρόδος χρειάζεται οργάνωση και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου επισημαίνει ότι χρειάζεται μείωση της φορολογίας, επιδότηση εργασίας κ.ά., τα οποία έχουν μηδενικό κόστος, θα είναι όμως κίνητρο για μειωμένες τιμές πακέτου, ώστε το νησί να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Με αφορμή τα τελευταία αποτελέσματα αφίξεων στη Ρόδο, που δείχνει σημαντική αύξηση αφίξεων 8%, αλλά και παράπονα από όλους, ο κ. Γεώργιος Ματσίγκος, πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου επεσήμανε: “Πράγματι είχαμε αύξηση αφίξεων, αλλά δε γνωρίζουμε πόσες διανυκτερεύσεις έχουμε σχετικά με πέρυσι και τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, έχουμε διαμαρτυρίες ότι έχουμε φθηνό τουρισμό, δεν ξοδεύουν, δεν κυκλοφορούν οι τουρίστες κ.λπ. Άλλοι τα βάζουν με τους τουριστικούς πράκτορες, ότι μας έφεραν ‘φθηνοτουρίστες’, άλλοι κατηγορούν τους ξενοδόχους ότι πουλάνε τα δωμάτια με all-inclusive και άλλοι κατηγορούν τους διευθυντές ότι κρατάνε τους πελάτες μέσα στα ξενοδοχεία”.

Και ο κ. Ματσίγκος αναρωτιέται: “Μήπως φταίει η υπερφορολόγηση και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ; (έχουμε τον υψηλότερο ΦΠΑ και φορολόγηση στην Ευρώπη! Μήπως φταίει το τέλος διανυκτέρευσης που στερεί από την αγορά της Ρόδου το ποσό αυτό;) Μήπως μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις; Μήπως αυξήθηκαν περισσότερο οι κλίνες; Νόμιμες, παράτυπες ή παράνομες (η airbnb εχει μεγάλη αύξηση). Μήπως έχουμε πρόβλημα κυκλοφοριακό και πάρκινγκ, οπότε δεν επισκέπτονται την πόλη οι επισκέπτες μας;  Μήπως φταίνε οι κράχτες και η άγρα πελατών; (στη Μεσαιωνική Πόλη). Μήπως φταίει και η κατάργηση των πτήσεων της Ryanair; (θα φανεί το πρόβλημα πιο έντονα τον χειμώνα). Μήπως φταίμε εμείς που δεν αντισταθήκαμε στην αύξηση του ΦΠΑ και τώρα ενώ εισπράττουμε… τα ταμεία είναι μείον; Μήπως τελικά φταίμε όλοι, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ; Μήπως είχαμε καλομάθει να δουλεύουμε 6 μήνες και να ζούμε 12; Αλλά τώρα δε ‘βγαίνουμε’, διότι δεν περισσεύει μετά από τόσους φόρους και έξοδα; Μήπως ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος; Μήπως είναι ευκαιρία να συνεργαστούμε ειλικρινά, αρχές, φορείς, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι για την βελτίωση των υποδομών, της ποιότητας και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου;”

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου τονίζει ότι μεμονωμένα έχουν γίνει προσπάθειες αρκετές, οργανωμένα όμως όλοι μαζί ενωμένοι, αποφασιστικά και μεθοδικά όχι. “Ακούμε συχνά ενέργειες και προσπάθειες για επιμήκυνση. Με συσκέψεις και ευχολόγια επιμήκυνση δε θα έχουμε! Μέτρα χρειάζονται εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση, φορείς, αρχές, επιχειρηματίες, εργαζόμενους.

Για να πετύχουμε χρειάζεται συνεργατικότητα, ειλικρινής συνεργασία, όχι μυστικοπάθεια, αποφασιστικότητα, φορέων, αρχών, επιχειρηματιών, εργαζομένων, κυβέρνησης και λήψη άμεσων μέτρων, με μείωση της φορολογίας, επιδότηση εργασίας και τόσα άλλα τα οποία έχουν μηδενικό κόστος (αφού δεν εισπράττουμε τον χειμώνα) -θα είναι όμως κίνητρο για μειωμένες τιμές πακέτου, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Χρειάζεται οργάνωση και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικά της τοπικής γαστρονομίας, δημιουργίας τριών γηπέδων γκολφ και τόσα άλλα, που ακολουθούν με υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας και τήρησης των συμφωνηθέντων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024