Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναβίωσε το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας
Πολιτισμός

Αναβίωσε το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας

Τα έργα που παρουσιάστηκαν, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, ήταν η 'Ελένη' του Ευρυπίδη, ο 'Οιδίπους Τύραννος' του Σοφοκλή και οι 'Πέρσες' του Αισχύλου, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.

Σαράντα χρόνια μετά το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας υποδέχθηκε ξανά το κοινό του. Η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου έχει ήδη ξεκινήσει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (που διέθεσε συνολικά 1.050.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης) και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ερέτριας, του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, των τοπικών συλλόγων, αλλά και όλων των πολιτών.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν, από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, ήταν η “Ελένη” του Ευρυπίδη, ο “Οιδίπους Τύραννος” του Σοφοκλή και οι “Πέρσες” του Αισχύλου, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Κέντρου Κλασικού Δράματος & Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την παράσταση “Ελένη” παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος σε ένα σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: “Νιώθω απεριόριστη χαρά και συγκίνηση που το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του. Οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν αρκετές, αλλάη επιθυμία και η συνέργεια όλων μας καρποφόρησε. Πρόκειται για ένα έργο που φωτίζει το παρελθόν, ομορφαίνει το παρόν και ανοίγει πόρτες για το μέλλον. Θέλουμε το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας να αποτελέσει τοπόσημο όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024