Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑκυρώνονται 150 πτήσεις της Ryanair την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
Αεροπορικές εταιρείες

Ακυρώνονται 150 πτήσεις της Ryanair την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Περίπου 30.000 (από τους 450.000) πελάτες είναι πιθανόν να επηρεαστούν από τις απεργίες των πληρωμάτων θαλάμου επιβατών σε Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Γερμανία.

Η Ryanair ενημέρωσε τους πελάτες ότι έχει ακυρώσει προκαταβολικά 150 από τις 2.400 προγραμματισμένες πτήσεις της 28ης Σεπτεμβρίου, λόγω περιττής απεργίας από μικρή ομάδα πληρωμάτων θαλάμου επιβατών στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία και τη Γερμανία. Όλοι οι πελάτες που επηρεάστηκαν έλαβαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτά μηνύματα SMS το πρωί σχετικά με την ακύρωση της πτήσης τους 3 ημέρες πριν την πτήση.

“H Ryanair λυπάται ειλικρινά για την περιττή διακοπή στο πρόγραμμα των πελατών, η οποία προκλήθηκε από τα συνδικάτα κατόπιν εντολής των ανταγωνιστών. Στην Ισπανία, ένα μέλος του πληρώματος θαλάμου επιβατών της Norwegian στην Αλικάντε οδηγεί στην απεργία, στην Πορτογαλία ένα πλήρωμα καμπίνας TAP καλεί για απεργίες χωρίς την υποστήριξη του πορτογαλικού πληρώματος θαλάμου επιβατών μας και στην Ιταλία όπου η Ryanair υπέγραψε χθες συλλογική σύμβαση εργασίας με τις τρεις κύριες ενώσεις πληρώματος θαλάμου επιβατών. Αυτή η απειλητική απεργία καλείται από μια μικρή ένωση η οποία δεν έχει καμία αναγνώριση ή υποστήριξη από το ιταλικό πλήρωμα θαλάμου επιβατών μας”, αναφέρει η εταιρεία.

Η Ryanair έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες με τις διαπραγματεύσεις με τις ενώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν συμφωνίες πιλότων και / ή πληρωμάτων θαλάμου επιβατών στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γερμανία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ryanair έχει γράψει επιστολές στις ενώσεις πιλότων του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γερμανίας, προσκαλώντας τους να διαπραγματευτούν παρόμοιες συμφωνίες με εκείνες που επιτεύχθηκαν με τη FORSA στην Ιρλανδία τόσο για πιλότους όσο και για πλήρωμα θαλάμου επιβατών.

Η Ryanair συμφώνησε επίσης να μεταβάλει τα συμβόλαιά της όσο το δυνατόν συντομότερα μέσα στο 2019 σε τοπικές συμβάσεις, ακολουθώντας τον τοπικό νόμο και την τοπική φορολογία, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο σε κάθε χώρα. “Ως εκ τούτου, είμαστε απογοητευμένοι που τα συνδικάτα αυτά, με επικεφαλής τους πιλότους της Eurowings στη Γερμανία, τους πιλότους της KLM στην Ολλανδία, και τους πιλότους της Aer Lingus στην Ιρλανδία εξακολουθούν να παρεμβαίνουν και να προκαλούν απεργίες, να διαταράζουν το πρόγραμμα των πελατών της Ryanair και να ζημιώνουν τις δραστηριότητες της Ryanair προς όφελος άλλων αεροπορικών εταιριών υψηλού κόστους.

Η Ryanair ζητά συγνώμη στους 30.000 (από τους 450.000) πελάτες που είναι πιθανόν να επηρεαστούν από τις απεργίες την 28η Σεπτεμβρίου.

“Οι απεργίες αυτές είναι περιττές καθώς η Ryanair έχει ήδη συμφωνήσει με τις απαιτήσεις της ένωσης για τοπικές συμβάσεις και τις τοπικούς όρους και προϋποθέσεις. Oι απεργίες προωθούνται και καθοδηγούνται από υπαλλήλους ανταγωνιστών και είναι δυστυχώς πέρα από τον έλεγχο της Ryanair. Όλοι οι πελάτες της Ryanair που εκτελούν πτήσεις την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS, μπορούν να αναμένουν ότι η πτήση τους θα λειτουργήσει όπως έχει προγραμματιστεί. Πάνω από το 90% των 2.400 πτήσεων της Ryanair και των 450.000 πελατών της Παρασκευής δε θα επηρεαστούν από τις περιττές αυτές απεργίες”.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη σε όσους πελάτες πλήττονται από αυτές τις περιττές απεργίες την Παρασκευή, για τις οποίες έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε να αποφύγουμε, δεδομένου ότι έχουμε ήδη προσφέρει συλλογικές συμβάσεις εργασίες στις συνδικαλιστικές αυτές ενώσεις και μετακίνηση σε τοπικές συμβάσεις και νόμους μέσα στο 2019.

Αυτές οι επαναλαμβανόμενες περιττές απεργίες καταστρέφουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ryanair και την εμπιστοσύνη των πελατών μας σε μια εποχή όπου οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται έντονα και αν συνεχιστούν, είναι αναπόφευκτο ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε την αύξηση της παραγωγικότητάς μας αυτό το χειμώνα και το καλοκαίρι του 2019. Ελπίζουμε αυτά τα συνδικάτα θα δουν την κοινή λογική και θα συνεργαστούν μαζί μας για να οριστικοποιήσουν συμφωνίες προς όφελος των πιλότων και του πληρώματος καμπίνας μας τις προσεχείς εβδομάδες χωρίς να διαταράξουν περαιτέρω τους πελάτες ή τις πτήσεις μας. ΄

Ενώ μπορούμε με επιτυχία να κάνουμε συμφωνίες με συνδικάτα στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία, γιατί μερικοί συνδικαλιστές στο Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία δεν κάνουν παρόμοιες συμφωνίες;”

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024