Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΟΛΘ: Σχεδιάζει νέο επιβατικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων

ΟΛΘ: Σχεδιάζει νέο επιβατικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων

Μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να παραχωρηθεί ο χώρος του παλαιού τελωνείου που καταλαμβάνει 12.000τ.μ στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) προς εκμετάλλευση, η διοίκηση του ΟΛΘ σχεδιάζει να δημιουργήσει […]

Μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να παραχωρηθεί ο χώρος του παλαιού τελωνείου που καταλαμβάνει 12.000τ.μ στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ<.>) προς εκμετάλλευση, η διοίκηση<...> του ΟΛΘ σχεδιάζει να δημιουργήσει στον χώρο αυτό ένα νέο επιβατικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων.

Ο οδηγός που παρουσίασε πρόσφατα η διοίκηση του ΟΛΘ στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Γεώργιο Ανωμερίτη, περιλαμβάνει διάφορα πιθανά σενάρια για επιπλέον πιλοτικές επεμβάσεις στον επιβατικό λιμένα της Θεσσαλονίκης, όπως λιμενικές και συγκοινωνιακές υποδομές, και την ανακαίνιση του κτιρίου του τελωνείου ώστε να λειτουργήσει ως επιβατικός σταθμός.

Πάντως, όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΛΘ, η λειτουργία του επιβατικού σταθμού δεν πρόκειται να αποφέρει άμεσα κέρδη στην εταιρία, ωστόσο αναμένεται να προσελκύσει δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων, και να συντελέσει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του ΟΛΘ, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής.

Σύμφωνα με δημοσίευματα, ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΛΘ, κ. Αρχοντής Γρηγοριάδης εκτιμά ότι μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει στη Θεσσαλονίκη και γραμμές για ελληνικά νησιά που μέχρι σήμερα δεν εξυπηρετούνται από το λιμάνι.

Σχετικά με τις συγκοινωνιακές υποδομές, προτείνεται η δημιουργία δύο νέων χώρων στάθμευσης εντός του λιμένος, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του ήδη υπάρχοντος πάρκινγκ. Το ένα εκ των δύο πάρκινγκ που παρουσιάζονται στη μελέτη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί κατά την θερινή περίοδο και η δυναμικότητά του θα είναι περίπου 180-200 οχήματα.

Το δεύτερο πάρκινγκ, κατά το δημοσίευμα, δεν πρόκειται για μισθωμένο χώρο και ήδη χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του προσωπικού του ΟΛΘ. Ο τρίτος χώρος που εξετάζεται, θα κατασκευαστεί στον προβλήτα 2 και μπορεί να αξιοποιηθεί ως παρκινγκ, εξυπηρετώντας παράλληλα και πρόσθετες λειτουργίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024