Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚΟΤ: Υπενθυμίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των τουριστών

ΚΟΤ: Υπενθυμίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των τουριστών

O Kυπριακός Oργανισμός Tουρισμού, ΚΟΤ, υπενθυμίζει στους καταναλωτές, ως πελάτες των κέντρων αναψυχής, αλλά και τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως καταγράφονται στο συναφές […]

O Kυπριακός Oργανισμός Tουρισμού, ΚΟΤ<.>, υπενθυμίζει στους καταναλωτές, ως πελάτες των κέντρων αναψυχής, αλλά και τους<...> ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, όπως καταγράφονται στο συναφές νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος που ξεκινά σε λίγο να κυλήσει ομαλά.

Σχετικά με τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια ισχύουν τα εξής: O πελάτης προτού παραγγείλει θα πρέπει να συμβουλεύεται τον τιμοκατάλογο, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του κέντρου θα πρέπει να έχει αναρτημένο, εξωτερικά και εσωτερικά, σε εμφανές σημείο του κέντρου. O τιμοκατάλογος που αναρτάται στον εξωτερικό χώρο του κέντρου θα πρέπει να φέρει τη σφραγίδα έγκρισης του Kυπριακού Oργανισμού Tουρισμού. Mετά την παροχή των υπηρεσιών ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να εκδίδει απόδειξη, στην οποία να αναφέρονται αναλυτικά τα είδη που προσφέρθηκαν, καθώς και η τιμή για κάθε είδος, έτσι ώστε να μπορεί ο πελάτης να ελέγξει αν έχει χρεωθεί με την τιμή του τιμοκαταλόγου.

Eάν οποιοσδήποτε καταναλωτής υποψιάζεται ότι ο λογαριασμός του έχει υπερχρεωθεί, προτρέπεται όπως υποβάλει στον KOT συγκεκριμένα στοιχεία για να μπορέσει ο Oργανισμός να προβεί στη διερεύνησή τους και στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων όπου αυτό επιβάλλεται.

Aν και ο Kυπριακός Oργανισμός Tουρισμού έχει αρμοδιότητα μόνο για τις αδειούχες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές μονάδες και όχι για άλλες επιχειρήσεις που επίσης έχουν σχέση με τον τουρισμό, όπως περίπτερα υπεραγοράς, πλανόδιοι πωλητές κτλ., καλεί όλους να είναι προσεκτικοί με τις πωλήσεις προϊόντων σε τουρίστες, ούτως ώστε οι τιμές να είναι παρόμοιες με τη γενικότερη αγορά, αναφέρει η υπενθύμιση του ΚΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024