Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΤρεις περισσότερες ‘γαλάζιες σημαίες’ από πέρσι κέρδισε η Ελλάδα

Τρεις περισσότερες ‘γαλάζιες σημαίες’ από πέρσι κέρδισε η Ελλάδα

Τριακόσιες πενήντα τέσσερις παραλίες της Ελλάδας, τρεις περισσότερες από πέρυσι, και επτά μαρίνες, βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο, ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολύ καθαρές ακτές. […]

Τριακόσιες πενήντα τέσσερις παραλίες της Ελλάδας, τρεις περισσότερες από πέρυσι, και επτά μαρίνες, βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες<.><...> επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο, ότι η Ελλάδα έχει πάρα πολύ καθαρές ακτές.

Η Κρήτη έλαβε τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες, φθάνοντας τις 76, ενώ ακολούθησαν το Νότιο Αιγαίο με 63, η Κεντρική Μακεδονία με 56 και τα Ιόνια νησιά με 41. Στην Αττική γαλάζιες σημαίες έλαβαν οκτώ παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στην Ήπειρο μόλις τρεις.

Συγκεκριμένα, στο Νομό Αττικής βραβεύτηκαν οι πλαζ της Βουλιαγμένης, η ακτή του Αστέρα, η ακτή Αλίμου, η ακτή Μαύρο Λιθάρι στην Ανάβυσσο, το Έδεμ, η ακτή Βάρκιζας, η ακτή Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη, και οι δύο πλαζ του Λαγονησίου.

Επίσης, στην Αττική βραβεύτηκαν και οι μαρίνες, της Βουλιαγμένης, της Ζέας και η Ολύμπικ Μαρίν στο Λαύριο. Ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου έρχεται πρώτος στις γαλάζιες σημαίες αφού βραβεύτηκαν 18 παραλίες του. Ακολουθούν η Καλλιθέα Ρόδου με 15, η Σιθωνία Χαλκιδικής με 9, η Παλλήνη Χαλκιδικής με 8, ο Ανατολικός Όλυμπος Πιερίας με 8, ο Δόμος Δαφνουσίων Φθιώτιδας με 6, η Νέα Κυδωνία Χανίων με 6, ο Δήμος Ρεθύμνης με 6, η Χερσόνησος Ηρακλείου και ο Δήμος Ιεράπετρας με 6 αντίστοιχα.

Οι Γαλάζιες Σημαίες είναι ένα διεθνές σύμβολο, με το οποίο βραβεύεται η καθαριότητα και η οργάνωση σε παραλίες και μαρίνες. Σημειώνεται ότι εκτός από τις παραλίες, επτά μαρίνες που πληρούσαν 16 κριτήρια, βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024