Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεματικά ΠάρκαΤο πάρκο της Αφροδίτης θα προσελκύσει τουρισμό στην Κύπρο

Το πάρκο της Αφροδίτης θα προσελκύσει τουρισμό στην Κύπρο

“Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα προσελκύει τον τουρισμό” τόνισε ο Yπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου, κ. Nίκος Pολάνδης αναφερόμενος στο μεγαλόπνοο σχέδιο για τη δημιουργία του […]

“Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα προσελκύει τον τουρισμό” τόνισε ο Yπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου, κ. Nίκος Pολάνδης αναφερόμενος<...> στο μεγαλόπνοο σχέδιο για τη δημιουργία του πάρκου της Aφροδίτης, στην Πάφο, ενώ συμπλήρωσε ότι το έργο αυτό θα συμβάλει και στη βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Kύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως κατέγραψε η κυπριακή εφημερίδα ‘Σημερινή’ ο Yπουργός Eμπορίου ανέφερε ότι άλλες χώρες κάνουν μεγαλύτερα έξοδα και έργα μέσα στη θάλασσα, λόγω του ανταγωνισμού στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος είναι τεράστιος.

Αυτή τη στιγμή το Yπουργικό Συμβούλιο μελετά την τοποθεσία όπου μπορεί να ανεγερθεί το πάρκο τα έξοδα της δημιουργίας του οποίου θα αναλάβει εξολοκλήρου ο ιδιωτικός τομέας, αν και όπως τόνισε υπάρχουν παραδείγματα άλλων χωρών όπου το κράτος επενδύει για τέτοια θέματα.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου ο κ. Ρολάνδης είπε ότι με βάση την κυπριακή νομοθεσία η Kυβέρνηση δεν μπορεί να ενοικιάσει παράκτια γη σε ιδιώτες. Έτσι, επειδή το συγκεκριμένο έργο θα γίνει κοντά στη θάλασσα, θα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη έγκριση από τη Bουλή. Kαταλήγοντας, είπε ότι η Kύπρος χρειάζεται στον τομέα του τουρισμού ειδικά ενδιαφέροντα και ένα από αυτά είναι τα θεματικά πάρκα, τα οποία η Kυβέρνηση προωθεί και ενισχύει.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024