Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνάπτυξη του τουρισμού της Αλβανίας με εμπόδια

Ανάπτυξη του τουρισμού της Αλβανίας με εμπόδια

Η κυβέρνηση της Αλβανίας με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας ανακοίνωσε οικονομικές διευκολύνσεις προς τους τουρίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη βέβαια όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του […]

Η κυβέρνηση της Αλβανία<.>ς με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας ανακοίνωσε οικονομικές διευκολύνσεις προς τους τουρίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης<...>. Από την άλλη βέβαια όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων “Duty Free Shop”, που λειτουργούσαν στους συνοριακούς σταθμούς, με στο σκεπτικό ότι τα καταστήματα αυτά λειτουργούσαν ως ‘δίαυλοι λαθρεμπορίου’.

Όσον αφορά τους τουρίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η εφημερίδα “Γκαζέτα Σκιπτάρε”, αναφέρει ότι αποφασίστηκε την τουριστική περίοδο από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επισκέπτονται την Αλβανία χωρίς θεώρηση εισόδου και χωρίς να καταβάλουν φόρο εισόδου.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Αλβανία, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Παντελή Μάικο, ο οποίος το Σάββατο εγκαινίασε συμβολικά την τουριστική σεζόν για τη χώρα, κατά τη διάρκεια διεθνούς συμποσίου για τον τουρισμό, στην Αυλώνα. Ο κ. Μάικο υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του θεωρεί τον τομέα του τουρισμού έναν από τους σημαντικότερους κλάδους για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024