Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠτώσεις στις κρατήσεις για χειμερινές διακοπές στην αγγλική αγορά

Πτώσεις στις κρατήσεις για χειμερινές διακοπές στην αγγλική αγορά

Πτώση παρατηρείται στις κρατήσεις των Βρετανών για χειμερινές διακοπές, γεγονός που σε συνδυασμό με τις χαμηλές πωλήσεις των καλοκαιρινών διακοπών δημιουργεί ανησυχίες στους τουριστικούς κύκλους της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα […]

Πτώση παρατηρείται στις κρατήσεις των Βρετανών για χειμερινές διακοπές, γεγονός που σε συνδυασμό με τις χαμηλές πωλήσεις των<...> καλοκαιρινών διακοπών δημιουργεί ανησυχίες στους τουριστικούς κύκλους της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού τουριστικού τύπου.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της ACNielsen αναφέρει ότι η πτώση στις κρατήσεις για την χειμερινή περίοδο είναι της τάξεως του 32% σε σχέση με την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά, ενώ οι τιμές παρουσιάζουν επίσης πτώση της τάξεως του 34%.

Μέχρι τα τέλη του Απριλίου είχαν πουληθεί μόνο 355.000 χειμερινές διακοπές, ενώ οι περισσότεροι πράκτορες ελπίζουν σε θεαματική άνοδο στις αρχές του φθινοπώρου. Είναι γεγονός ότι οι Βρετανοί τουρίστες κάνουν σε μεγάλο βαθμό προκρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ για τις χειμερινές παρουσιάζεται πολύ πιο έντονο το φαινόμενο της τελευταίας στιγμής. Ένα άλλο ανασταλτικό γεγονός των προκρατήσεων ήταν και η καθυστέρηση στην έκδοση των χειμερινών μπροσουρών που ενώ παραδοσιακά γίνεται γύρω στον Νοέμβριο φέτος έγινε τον Ιανουάριο.

Η έρευνα της ACNielsen αναφέρει ακόμα ότι παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των καλοκαιρινών διακοπών άγγιζαν τα 5 εκατ. στις αρχές του Απριλίου παρουσίαζαν πτώση της τάξεως του 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024