Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠτώση στην τουριστική κίνηση και στην Χαλκιδική

Πτώση στην τουριστική κίνηση και στην Χαλκιδική

Η πτώση στην τουριστική κίνηση στον νομό της Χαλκιδικής που άρχισε να φαίνεται από την αρχή της τουριστικής περιόδου τον Μάιο, συνεχίζεται ακόμα και τώρα. Τον Μάιο η πτώση ήταν […]

Η πτώση στην τουριστική κίνηση στον νομό της Χαλκιδική<.>ς που άρχισε να φαίνεται από την αρχή της τουριστικής περιόδου τον<...> Μάιο, συνεχίζεται ακόμα και τώρα. Τον Μάιο η πτώση ήταν περίπου 15%5, και έως τον Ιούνιο 10%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων η πτώση θα είναι σε πανελλαδικό επίπεδο κάνοντας το καλοκαίρι του 2002 αρκετά δύσκολο για τον ελληνικό τουρισμό.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, οι ξενοδόχοι του νομού αποφάσισαν να παραχωρήσουν σημαντικές εκπτώσεις από την αρχή της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Όπως επισημαίνεται σε τοπικά δημοσιεύματα η παρουσία της γερμανικής αγοράς που αποτελούσε την κινητήρια δύναμη για την άνοδο της τουριστικής κίνησης στο σύνολο της περιόδου, αναμένεται φέτος να μην δώσει την τονωτική ένεση στο σύνολο της σεζόν, αφού ήδη με βάση τα πρώτα στοιχεία, οι Γερμανοί τουρίστες είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Μάκης Αθανασόπουλος, είναι πρώιμο να ανακοινωθούν συγκεκριμένα ποσοστά, αλλά η τάση που επικρατεί είναι πτωτική.

Αλλά και οι Έλληνες τουρίστες που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη διαμόρφωση της συνολικής εικόνας της τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική, φέτος εκτιμάται ότι δεν θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση. Ήδη από το Μάιο μέχρι τώρα η κίνηση των Ελλήνων κατέγραψε μείωση της τάξης του 17%.

Τέλος, στο εσωτερικό μέτωπο η έλευση του ευρώ, αλλά και προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει ο νομός, τόσο στο επίπεδο των οδικών έργων στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, όσο και στο πεδίο της υδροδότησης περιοχών με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, αποτελούν εμπόδια για την αναστροφή του κλίματος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024