Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαKAE: Δύο οι δεσμευτικές προσφορές αντί για οκτώ

KAE: Δύο οι δεσμευτικές προσφορές αντί για οκτώ

Αντί για οκτώ όπως αναμενόταν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρίας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών υποβλήθηκαν τελικά μόνο δύο. Οι προσφορές προέρχονται από την ισπανική Αldeasa (ομοειδή εταιρία […]

Αντί για οκτώ όπως αναμενόταν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρίας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών υποβλήθηκαν<...> τελικά μόνο δύο.

Οι προσφορές προέρχονται από την ισπανική Αldeasa (ομοειδή εταιρία διαχείρισης duty free) και από την κοινοπραξία των εγχώριων ομίλων Folli Follie και Γερμανού, οι οποίοι μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των προσφορών φέρονταν να υποβάλλουν ανεξάρτητες προσφορές συνεργαζόμενοι με άλλα σχήματα, η μεν Folli Follie με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και την Telesis και ο όμιλος Γερμανού από κοινού με τον όμιλο Χόντου, την Global Capital Investment και την Alpha Συμμετοχών και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ισπανική Aldeasa υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση ποσοστού 48% της εταιρίας προσφέροντας 4,12 ευρώ ανά μετοχή (44% περίπου χαμηλότερα από τη σημερινή τιμή κλεισίματος στα 7,36 ευρώ), ενώ η κοινοπραξία Folli Follie – Γερμανού για το 40% του μετοχικού κεφαλαίου, προσφέροντας 6,7 ευρώ ανά μετοχή (9% χαμηλότερα από τη σημερινή τιμή κλεισίματος). Το εγχώριο σχήμα εκτός από τις Folli Follie και Γερμανός, υποστηρίζεται από τους βασικούς μετόχους των εταιριών, την οικογένεια Κουτσολιούτσου και τον κ. Πάνο Γερμανό αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι τόσο η Folli Follie όσο και η Γερμανός κατέχουν ήδη ποσοστό ύψους 5% εκάστη στα ΚΑΕ καθώς συμμετείχαν στην κοινοπραξία μαζί με τις εταιρίες Elmec Sport, και όμιλο Σαράντη, που είχε αποκτήσει το 25% της εταιρίας κατά την πρώτη φάση μετοχοποίησής της.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η μετοχική σύνθεση των ΚΑΕ<.> είχε ως εξής: το 60% ανήκε στην Αγροτική Τράπεζα και το υπόλοιπο σε τρίτους. H προκήρυξη μετοχοποίησης αφορούσε σε διάθεση ποσοστού 40%-60% και εκχώρηση του management στον επικρατέστερο διεκδικητή.

Το επόμενο στάδιο προβλέπει την αξιολόγηση των προσφορών από το δ.σ. της πωλήτριας Αγροτικής Τράπεζας, ενώ πηγές προσκείμενες σ’ αυτήν αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της τιμής, όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024