Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαEurocontrol: Η Κύπρος έχει χαμηλό χρόνο καθυστερήσεων ανά πτήση στην Ευρώπη

Eurocontrol: Η Κύπρος έχει χαμηλό χρόνο καθυστερήσεων ανά πτήση στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης Αποδοτικότητας του Eurocontrol, η οποία δόθηκε στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από το Διευθυντή Εξωτερικών και Δημοσίων […]

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης Αποδοτικότητας του Eurocontrol<.>, η οποία δόθηκε στον<...> Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από το Διευθυντή Εξωτερικών και Δημοσίων Σχέσεων του Eurocontrol κ. Χρίστο Πέτρου σε συνάντηση τους, η Κύπρος έχει έναν από τους χαμηλότερους μέσους χρόνους καθυστερήσεων ανά πτήση στην Ευρώπη όσον αφορά την εναέρια κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα κατά το 2001 ο μέσος χρόνος καθυστερήσεων στην Ευρώπη ήταν 3,75 λεπτά ανά πτήση ενώ στην Κύπρο ήταν 0,62 λεπτά ανά πτήση. Όσον αφορά το 2002 ο μέσος όρος καθυστερήσεων στην Ευρώπη ήταν 2,2 λεπτά ανά πτήση ενώ στην Κύπρο 0,7 λεπτά ανά πτήση.

Ένα άλλο ιδιαιτέρως σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την έκθεση είναι το γεγονός ότι η Κύπρος κατατάσσεται στις πρώτες χώρες της Ευρώπης όσον αφορά το επίπεδο υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η έκθεση του Eurocontrol θέτει ως κριτήρια αξιολόγησης των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας των 31 χωρών μελών του οργανισμού, το επίπεδο ασφάλειας, τη μείωση των καθυστερήσεων, το κόστος παροχής υπηρεσιών, την εκπαίδευση και τις επενδύσεις σε τεχνολογικά συστήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον κ. Πέτρου συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου στον τομέα της εναέριας κυκλοφορίας των κρατών μελών του Eurocontrol.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις της κυπριακής πολιτικής αεροπορίας και έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση και στο προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, όπως επίσης και στους Κύπριους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για τη συμμετοχή τους στις επιτυχίες αυτές.

Τόνισε παράλληλα ότι παρά τα σημαντικά αυτά αποτελέσματα το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θα συνεχίσει τις προσπάθειες για αναβάθμιση της ανθρώπινης και τεχνολογικής υποδομής της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αναγνωρίζοντας πάντοτε ότι ο τομέας αυτός διαδραματίζει ένα στρατηγικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου αλλά και στις σχέσεις της με την Ευρώπη και τη γύρω περιοχή.

Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι οι αναγνωρισμένες επιτυχίες του τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Κύπρου αποτελούν ξεκάθαρη απάντηση σε όσους αμφισβητούν επιτεύγματα που αναγνωρίζονται από διεθνείς οργανισμούς.

Δεν είναι τυχαίο, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, το γεγονός ότι το Eurocontrol εμπιστεύεται την Κύπρο και της αναγνωρίζει σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών και περιφερειακών του προγραμμάτων. Δεν είναι επίσης τυχαίο, πρόσθεσε, ότι υπάρχει μια συνεχής αύξηση των πτήσεων του FIR Λευκωσίας η οποία έφθασε το 2001 στις 200.000, 80% των οποίων είναι από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Άπω Ανατολή.

Αυτό αποδεικνύει, τόνισε ο κ. Νεοφύτου, ότι στον τομέα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας απαιτείται μακροχρόνιος στρατηγικός προγραμματισμός τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και στην εφαρμογή νέας τεχνολογίας. Είναι γι΄ αυτόν το λόγο, κατέληξε ο κ. Υπουργός, που η Κύπρος σε συνεργασία με το Eurocontrol έχει εκπονήσει στρατηγικό σχέδιο που καλύπτει όλο το φάσμα του τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για τα επόμενα 15 χρόνια.

Επίσης, κ. Πέτρου τόνισε ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος του Eurocontrol διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των προγραμμάτων και πολιτικής του Οργανισμού του στη γύρω περιοχή. “Το Eurocontrol”, δήλωσε ο κ. Πέτρου, “θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Κυπριακές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας και θα στηρίζει τις προσπάθειές τους για συνεχή αναβάθμιση του τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024