Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΡολάνδης: Λανθασμένες εντυπώσεις για τον τουρισμό δημιουργεί ο ΠΑΣΥΞΕ

Ρολάνδης: Λανθασμένες εντυπώσεις για τον τουρισμό δημιουργεί ο ΠΑΣΥΞΕ

Μετά την συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νίκος Α. Ρολάνδης δήλωσε ότι ο ΠΑΣΥΞΕ με την πρόσφατη ανακοίνωση του προσπαθεί να δημιουργήσει […]

Μετά την συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νίκος Α. Ρολάνδης δήλωσε ότι ο<...> ΠΑΣΥΞΕ<.> με την πρόσφατη ανακοίνωση του προσπαθεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις για τον τουρισμό.

‘Τον περασμένο Μάιο υπολόγισε’, τόνισε ο υπουργός, ‘πως η μείωση στα τουριστικά έσοδα της Κύπρου για αυτή την χρονιά θα ήταν 400 εκατομμύρια λίρες. Τώρα αναφέρει πως θα είναι 120 εκατομμύρια λίρες. Δηλαδή λιγότερο από το ένα τρίτο του αρχικού τους υπολογισμού. Ούτε αυτή όμως η εκτίμησή τους είναι σωστή. Παρόμοιες λανθασμένες εκτιμήσεις είχαν γίνει πέρσι το Φθινόπωρο για το χειμερινό τουρισμό. Οι αριθμοί του Υπουργείου και του ΚΟΤ παρουσιάζουν πολύ διαφορετικά στοιχεία όσον αφορά τις μειώσεις στα έσοδα και τις αφίξεις στον τουρισμό και οι αριθμοί αυτοί είναι οι πραγματικοί. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαμε αύξηση της τάξεως του 51% στα έσοδα από τον τουρισμό που κανείς δεν αμφισβήτησε και που καμιά άλλη χώρα δεν είχε. Ακόμα και αν υπάρξει μια μικρή μείωση στα έσοδα μας για τη φετινή χρονιά αποτελεί αυτό τόσο σοβαρό πρόβλημα μια και έχουμε προσθέσει 430 εκατομμύρια λίρες κατά έτος στο εισόδημα της Κύπρου τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον τουρισμό;

Μειώσεις στον τουρισμό έχουν παρουσιαστεί και σε πολλές άλλες χώρες. Το ζήτημα αυτό το είχαμε συζητήσει και με τον κ. Τσοχατζόπουλο και μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε έκπληξη από το γεγονός ότι τα έσοδα μας από τον τουρισμό μένουν σχετικά σταθερά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα έσοδα μας έχουν σε αναλογία μειωθεί σε μικρότερο βαθμό από ό,τι οι αφίξεις.

Πρόθεσή μας είναι η υποστήριξη στους ξενοδόχους αφού τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα διαμοιράζονται σε άλλους τομείς της οικονομίας. Για το λόγο αυτό η πρότασή μας αφορά τη μεταφορά 17 εκατομμυρίων λιρών από το φορολογούμενο πολίτη στο ταμείο των ξενοδόχων για να βοηθήσουμε την τουριστική βιομηχανία. Εφόσον όμως επιχειρείται αυτού του είδους η παραπληροφόρηση η οποία είναι συνεχής, το Υπουργείο μας έχει αναστείλει τη συζήτηση της πρότασης αυτής στο Υπουργικό Συμβούλιο’.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024