Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧρειάζονται ή δεν χρειάζονται νέα ξενοδοχεία στην Πάτρα;

Χρειάζονται ή δεν χρειάζονται νέα ξενοδοχεία στην Πάτρα;

Το ερώτημα που χρόνια βασανίζει την Αθήνα, και έχει γίνει αντικείμενος πολλών αντιφατικών ερευνών και προβλέψεων, φαίνεται τώρα να έχει ‘μετακομίσει’ στην Πάτρα. “Η Πάτρα χρειάζεται σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες;” “Ναι” […]

Το ερώτημα που χρόνια βασανίζει την Αθήνα, και έχει γίνει αντικείμενος πολλών αντιφατικών ερευνών και προβλέψεων, φαίνεται τώρα να έχει ‘μετακομίσει’ στην Πάτρα<.><...>. “Η Πάτρα χρειάζεται σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες;”

“Ναι” απαντούν ανεπιφύλακτα όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, και ιδιαίτερα τον συνεδριακό, αφού η παρουσία τόσο του Πανεπιστημίου Πατρών όσο και του περικαλλούς ναού του Αγίου Ανδρέα θα μπορούσαν να είναι το έναυσμα για την πραγματοποίηση συνεδρίων επιστημονικού και θρησκευτικού περιεχομένου.

“Όχι” απαντά η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας σε μία παρέμβαση που έκανε αίσθηση και έχει προκαλέσει πολλά σχόλια τις τελευταίες ημέρες.

Το θέμα ξεκίνησε με μια προκήρυξη που έκανε ο Δήμος Πατρέων για την ανέγερση μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο χώρο της πρώην χαρτοβιομηχανίας “Ε. Γ. Λαδόπουλος” που έχει αγοράσει ο Δήμος, στην Ακτή Δυμαίων, με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί ένας σύγχρονος Πολιτιστικός, Τουριστικός και Συνεδριακός χώρος, εν όψει και της ανάληψης από την Πάτρα της διοργάνωσης “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” για το 2006.

Η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας έστειλε όμως επιστολή τονίζοντας ότι “η μέση ετήσια πληρότητα των ξενοδοχείων μέσα στην Πάτρα είναι 40 με 45% ενώ σε επίπεδο νομού κυμαίνεται από 50% έως 55%. Θεωρούμε, λοιπόν, πως ένα επιπλέον ξενοδοχείο και μάλιστα 500 κλινών δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει επιτυχώς, αφού προϋποθέτει τέτοια αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού που δεν είναι αναμενόμενη, ούτε με βάση τις πιο ευοίωνες προβλέψεις”.

Ως αποτέλεσμα η Ένωση τονίζει ότι ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο μικρότερες μονάδες, που λειτουργούν ήδη μέσα στην Πάτρα. “Η κατασκευή και λειτουργία ενός τέτοιου έργου στην περιοχή μας θα δυναμιτίσει τις υπάρχουσες ισορροπίες και θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία σε οικονομική καταστροφή τις υφιστάμενες ξενοδοχειακές μονάδες, κυρίως αυτές μεσαίου και μικρού βεληνεκούς. Τα αποτελέσματα για τον ξενοδοχειακό κλάδο της περιοχής θα είναι ολέθρια”.

Ακόμα, η Ένωση Ξενοδόχων παρατηρεί πως δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση η άποψη για την ανέγερση Συνεδριακών Κέντρων, τα οποία μελετούν και σχεδιάζουν αυτήν την περίοδο ο Δήμος Πατρέων, ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών αλλά και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού και της προσέλκυσης επισκεπτών που δεν θα διέρχονται απλά από την πόλη, όπως συμβαίνει σήμερα αλλά θα παραμένουν σε αυτήν. “Η κατασκευή ενός νέου συνεδριακού κέντρου 1000 ατόμων δεν είναι απαραίτητη” αφού εκτός του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου του πανεπιστήμιου Πατρών υπάρχουν και άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες συνεδρίων. “Σκοπός μας είναι να μην παρατηρηθεί υπερπληθώρα συνεδριακών χώρων στην όλη με τις όποιες άσχημες συνέπειες” προσθέτουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024