Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆγνωστη στους ξένους τουρίστες η περιφέρειας της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Άγνωστη στους ξένους τουρίστες η περιφέρειας της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Η αναλογία μεταξύ Ελλήνων και ξένων τουριστών στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι 4 Έλληνες και 1 ξένος τουρίστας, σύμφωνα με έρευνα που έκανε ιδιωτική εταιρία για λογαριασμό […]

Η αναλογία μεταξύ Ελλήνων και ξένων τουριστών στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονία<.>ς και Θράκη<.>ς είναι 4 Έλληνες και<...> 1 ξένος τουρίστας, σύμφωνα με έρευνα που έκανε ιδιωτική εταιρία για λογαριασμό του ΕΟΤ.

Με βάση την μελέτη, οι μέσες ετήσιες πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέρχεται σε 40%, ενώ κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σημειώνεται αύξηση της τάξης του 60%-70%.

Στην πρώτη φάση της μελέτης, προέκυψε το συμπέρασμα ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αν και ξεκίνησε αργοπορημένα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, λόγω της πολυποικιλίας των τουριστικών πόρων, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες άμβλυνσης της εποχικότητας των τουριστικών της προϊόντων.

Το μοντέλο τουρισμού που κυριαρχεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στηρίζεται κυρίως στον παραθεριστικό τουρισμό, έναντι των άλλων μορφών τουρισμού. Οι κατευθύνσεις που προτείνονται από τους ειδικούς για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος εντός των επόμενων χρόνων, είναι η ενίσχυση της αυθεντικότητας της παράδοσης και του ελληνικού χαρακτήρα των προορισμών και η διατήρηση της εικόνας της “διασκέδασης” και της “ενέργειας”.

Παράλληλα, προτείνεται να δοθεί έμφαση στο ξεχωριστό και μοναδικό στοιχείο της κάθε περιοχής, καθώς και στις δυνατότητες ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Τέλος, βάσει της έρευνας και των στοιχείων του ΕΟΤ, προκύπτει ότι η περιφέρεια ΑΜΘ μπορεί να στηριχθεί σε δύο κατηγορίες μορφών τουρισμού, που είναι ο παραθεριστικός και περιηγητικός, καθώς και ο οικοτουρισμός και οι παράπλευρες μορφές του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024