Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜετά το κτύπημα στο Μπαλί επεκτείνεται το χρονικό διάστημα της ανάκαμψης του τουρισμού

Μετά το κτύπημα στο Μπαλί επεκτείνεται το χρονικό διάστημα της ανάκαμψης του τουρισμού

Οι επιπτώσεις του ισχυρού πλήγματος που δέχθηκε για άλλη μια φορά ο κλάδος του τουρισμού θα είναι αρκετά μεγάλες και όπως επισημαίνουν διάφοροι αναλυτές του τουριστικού κλάδου, το χρονικό διάστημα […]

Οι επιπτώσεις του ισχυρού πλήγματος που δέχθηκε για άλλη μια φορά ο κλάδος του τουρισμού θα είναι αρκετά μεγάλες και όπως επισημαίνουν<...> διάφοροι αναλυτές του τουριστικού κλάδου, το χρονικό διάστημα της ανάκαμψης του τουρισμού θα είναι μεγαλύτερο από τα τρία χρόνια που αρχικά είχε προβλεφθεί.

Ενδεικτικό της ανησυχίας είναι ότι, λίγες μόλις ώρες μετά την έκρηξη στο Μπαλί, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC<.>), μετέβη εσπευσμένα στην Ινδονησία για συνομιλίες με τοπικούς αξιωματούχους.

Στόχος της επίσκεψης είναι η κατάρτιση σχεδίου δράσης προκειμένου να μην διαταραχθεί η ροή τουριστών προς την Ινδονησία-την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο. Η επίθεση συνέπεσε με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην ευρύτερη περιοχή της Αυστραλίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας όπου ήδη είχαν γίνει χιλιάδες κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι οικονομικές επιπτώσεις της επίθεσης αποτυπώθηκαν ήδη στις τιμές των μετοχών μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν μεγάλο κύμα ακυρώσεων.

Ο τουρισμός καλύπτει το 10% της παγκόσμιας οικονομίας και προσφέρει 198 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το WTTC η αξία του κλάδου υπολογίζεται στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μπορεί λοιπόν η επίθεση στο Μπαλί να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών και σε μεγάλες απώλειες ταξιδιωτικών γραφείων; Η απάντηση σύμφωνα με αναλυτές εξαρτάται από το ποιος βρίσκεται τελικά πίσω από την επίθεση.

Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των ΗΠΑ και της Ινδονησίας ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η Αλ Κάιντα, και αν μάλιστα υπάρξει και νέα επίθεση σε μεγάλη απόσταση από την Ινδία, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για τον τουριστικό κλάδο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024