Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντιδρούν στις προσωρινές λύσεις οι φορείς για το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών

Αντιδρούν στις προσωρινές λύσεις οι φορείς για το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών

Έξι πρόεδροι τουριστικών φορέων αντιδρούν για τις προσωρινές λύσεις που προτείνει η εταιρία Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων για τη χρήση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού…

Φόβοι για την προσωρινή χρήση του αεροδρομίου του Ελληνικού ως εκθεσιακού και συνεδριακού χώρου και έντονη ανησυχία για<...> την πορεία της δημιουργίας του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Αθηνών εκφράζονται σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφεται από τους προέδρους έξι τουριστικών φορέων που εκπροσωπούν όλους τους τουριστικούς κλάδους.

Συγκεκριμένα, την επιστολή υπογράφουν οι κ. Ανδρέας Ποταμιάνος, πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, Τριαντάφυλλος Βενετόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Σπύρος Διβάνης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ), Μάριος Τριβυζάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), Δημήτρης Μάντζιος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ), Γιάννης Ευαγγέλου, πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση της ΕΤΑ για την προσωρινή λειτουργία του πρώην αεροδρομίου ως συνεδριακού και εκθεσιακού χώρου οι τουριστικοί φορείς ομόφωνα τονίζουν ότι:
“Οι σχετικές υποδομές, όπως έχουν σήμερα, δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές για τα διεθνή επαγγελματικά δεδομένα και υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηρίσουν -με ανεπανόρθωτες αρνητικές συνέπειες- το σύνολο της συνεδριακής εικόνας της Αθήνας, που με σημαντικές επενδύσεις έχει σταδιακά κτιστεί.
Το γεγονός αυτό αποκτά επιπλέον αρνητική δυναμική ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, της δημοσιότητας που αυτή συνεπάγεται καθώς και των υψηλών προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί από την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Αθηνών, το οποίο πρέπει να είναι σύγχρονο και να προσφέρει υψηλής ποιότητας επαγγελματικών προδιαγραφών υπηρεσίες”.

Ταυτόχρονα, σοβαρή ανησυχία δημιουργεί το γεγονός ότι τη χρονική στιγμή, που βάσει των ανακοινώσεων της ΕΤΑ, αναμενόταν να ανακοινωθεί η ανάδοχος Κοινοπραξία για τη δημιουργία του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου (έως τέλος Οκτωβρίου), αντ’ αυτού, επιλέχθηκε να ανακοινωθεί η προαναφερόμενη προσωρινή λύση.

Οι υπογράφοντες φορείς καλούν την ΕΤΑ να επισπεύσει τις διαδικασίες δημιουργίας του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου με τους όρους που έχουν οριστεί και υπογραμμίζουν τους φόβους τους για τις προσωρινές λύσεις που μπορεί να συνεπάγονται μεσομακροπρόθεσμα προβλήματα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024