Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝ.Δ.: Παντελής έλλειψη κυβερνητικού προσανατολισμού για τον κλάδο του Αγροτουρισμού

Ν.Δ.: Παντελής έλλειψη κυβερνητικού προσανατολισμού για τον κλάδο του Αγροτουρισμού

Το ζήτημα της παντελούς έλλειψης κυβερνητικού προσανατολισμού για τον κλάδο του Αγροτουρισμού θέτουν με Ερώτησή τους στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος και οι Βουλευτές Γ. […]

Το ζήτημα της παντελούς έλλειψης κυβερνητικού προσανατολισμού για τον κλάδο του Αγροτουρισμού θέτουν<...> με Ερώτησή τους στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος και οι Βουλευτές Γ. Σαλαγκούδης, Ευ. Μπασιάκος, Π. Φουντουκίδου, Μ. Βαρβιτσιώτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Αλ. Κοντός, Αν. Αγγελής, Στ. Καλογιάννης, Θ. Λεονταρίδης, Στ. Παπαδόπουλος, Ιορ. Τζαμτζής, Κ. Τσιπλάκης, και Η. Φωτιάδης. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Γεωργίας με κοινή απόφαση τους (ΚΥΑ), καθόρισαν τις προδιαγραφές των Αγροτουριστικών καταλυμάτων, προκειμένου να ενταχθούν στα Κοινοτικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες αγρότες!

Συνεχίζοντας επισημαίνουν ότι, με τα μέτρα που εξήγγειλε πανηγυρικά ο Πρωθυπουργός για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της Υπαίθρου, μέσω του Αγροτουρισμού, περιθωριοποιείται ο Έλληνας αγρότης, ο οποίος, σύμφωνα με την πιο πάνω ΚΥΑ, καλείται να γίνει επιχειρηματίας πολυτελών ξενοδοχείων και Μοτέλ 5,4 και 3 αστέρων!!

Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζουν οι Βουλευτές, στρεβλώνεται η μορφή της συγκεκριμένης τουριστικής δραστηριότητας, συρρικνώνεται το αγροτικό εισόδημα, ζημιώνεται το φυσικό περιβάλλον και δεν επιτυγχάνεται η αειφόρος ανάπτυξη. Αυτό το μοντέλο, τονίζουν χαρακτηριστικά, δεν παρέχει πρόσβαση και κίνητρα στον αγρότη – αποδέκτη για να ασχοληθεί με τον Αγροτουρισμό και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Τέλος, οι Βουλευτές ερωτούν τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Γεωργίας αν γνωρίζει η κυβέρνηση τα χαρακτηριστικά της μορφής του Αγροτουρισμού, ποιο είναι το μοντέλο ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών μέσω αυτής της δραστηριότητας, πως επιτυγχάνεται η πρόσβαση του Έλληνα αγρότη, ποια είναι τα κίνητρα που του παρέχονται για δημιουργία καταλυμάτων και συναφών δραστηριοτήτων, καθώς και ποιες επιλέξιμες δράσεις για τον Αγροτουρισμό έχει κατηγοριοποιήσει το Υπουργείο Γεωργίας και με ποιο τρόπο ενημερώνει γι’ αυτές τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024