Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΡολάνδης: Μείωση κατά 12% του τουρισμού της Κύπρου

Ρολάνδης: Μείωση κατά 12% του τουρισμού της Κύπρου

Αντί 10% που είχε υπολογιστεί στις αρχές του έτους η μείωση των αφίξεων στην Κύπρο το ποσοστό θα φθάσει στο 12%, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος […]

Αντί 10% που είχε υπολογιστεί στις αρχές του έτους η μείωση των αφίξεων στην Κύπρο το ποσοστό θα φθάσει<...> στο 12%, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, που έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τα ποσοστά μείωσης για τον Σεπτέμβριο και για ολόκληρη τη φετινή περίοδο,.

Ο υπουργός μιλούσε σε συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά την οποία παρουσίασε τον προϋπολογισμό του υπουργείου του.

Ο κ. Ρολάνδης ανέφερε κατά την διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι ο τουρισμός αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα όχι τόσο εξαιτίας των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και των όσων επακολούθησαν, αλλά κυρίως λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, και εξαιτίας του συγκριτικά ακριβότερου τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

“Σημαντική υπήρξε η αύξηση κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια”, είπε ο Υπουργός, “τόσο ως προς τις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο όσο και ως προς τα συνολικά έσοδα στον τουριστικό τομέα.” Ο κ. Ρολάνδης, επίσης, ανέφερε ότι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για τον τουρισμό ανέρχεται στις 300.000 λίρες, αλλά, πέραν αυτού, υπάρχει ο προϋπολογισμός 41.850.000 λιρών για τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, συν 4.910.000 λίρες ως έκτακτα μέτρα στήριξης.

Παράλληλα, ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι, εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η Ε.Ε. και ο έφορος Κρατικών Ενισχύσεων, η κυβέρνηση προσπαθεί με άλλους τρόπους να ενισχύσει τους ξενοδόχους και άλλους επαγγελματίες στον τουριστικό τομέα. Στα πλαίσια αυτά θεσπίζεται κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο η κατάργηση των τελών προσγείωσης αεροπλάνων και του επιβατικού τέλους και εξετάζεται από την κυβέρνηση η επέκταση του μέτρου αυτού, ώστε να ισχύσει μέχρι και τον προσεχή Μάιο.

Ταυτόχρονα, θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η αναστολή της καταβολής εισφοράς 3% υπέρ του ΚΟΤ, κάτι που θα στοιχίσει στο Δημόσιο Ταμείο γύρω στα 6 – 7 εκατ. λίρες. ¶λλα 16 – 17 περίπου εκατ. λίρες θα στοιχίσει η επέκταση της κατάργησης των τελών στα αεροδρόμια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024