Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜέτρα για την υποβοήθηση της τουριστικής βιομηχανίας συζήτησαν οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Μέτρα για την υποβοήθηση της τουριστικής βιομηχανίας συζήτησαν οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Μέτρα για την υποβοήθηση της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική κάμψη και την παγκόσμια αστάθεια καταγράφηκαν από διεθνή συνάντηση εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ΠΟΤ, στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο.

Μέτρα για την υποβοήθηση της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική κάμψη και την παγκόσμια αστάθεια<...> καταγράφηκαν από διεθνή συνάντηση εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ΠΟΤ, στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΟΤ.

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού πραγματοποίησε το 3ο Φόρουμ Ηγεσίας των Συμβούλων στη Θεσσαλονίκη στις 1 και 2 Νοεμβρίου σε συνδυασμό με την Philoxenia ύστερα από πρόσκληση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ιωάννης Πατέλλης και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Francesco Frangialli εγκαινίασαν τις συναντήσεις του ‘think tank’, στις οποίες μετείχαν 50 διεθνείς εμπειρογνώμονες τουρισμού από τον ιδιωτικό τομέα που αντιπροσωπεύουν αλυσίδες ξενοδοχείων, αεροπορικές εταιρίες, tour operators, εταιρίες κρουαζιέρων, πανεπιστήμια και οργανισμούς τουριστικής προβολής.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να αναγνωριστούν, με ήσυχο και στοχαστικό τρόπον τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία και να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος χειρισμού τους“, είπε ο Martin Brackenbury, πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του ΠΟΤ και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tour Operators(IFTO).

Το θέμα της εμπιστοσύνης των καταναλωτών που αναδείχθηκε από τα προβλήματα της οικονομικής εξασθένησης στις παγκόσμιες αγορές και τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου χρόνου αποτέλεσαν αντικείμενο ανησυχίας σε όλο τον κόσμο. Οι αντιπρόσωποι επιζήτησαν νέες βραχυπρόθεσμες προγνώσεις προκειμένου να βοηθηθούν οι εταιρίες να λαμβάνουν ορθές επιχειρηματικές αποφάσεις σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά. Υπέδειξαν προς τις κυβερνήσεις να ενεργήσουν με προληπτική προσέγγιση ως προς την τουριστική επικοινωνία προκειμένου να διαβεβαιώσουν τους ταξιδιώτες για την ασφάλεια των προορισμών.

Υπογραμμίστηκαν επίσης πρόσθετες ανησυχίες για τις περιφέρειες, π.χ. η Ευρώπη αντιμετωπίζει την πρόκληση να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της ενώ οι Μεσογειακοί προορισμοί προσπαθούν να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο σε μια περιοχή όπου υπάρχει αυτήν τη στιγμή πλεονάζουσα χωρητικότητα. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται νέες μορφές συνεργασίας στο μάρκετινγκ ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε περιφερειακή βάση.

Οι συμμετέχοντες από τη Μέση Ανατολή τόνισαν την επείγουσα ανάγκη να αυξηθεί η επικοινωνία μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου και των μεγάλων αγορών – πηγών ώστε να υπερνικηθούν τα αρνητικά στερεότυπα.

Οι χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής υστερούν ακόμη ως προς τον τουρισμό και χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη από τους πιστωτικούς οργανισμούς για την παροχή αναπτυξιακής χρηματοδότησης.

Πρέπει να εκδοθούν μελέτες από τον ΠΟΤ που να καταδεικνύουν με αδρές γραμμές την ικανότητα του τουρισμού να αμβλύνει τη φτώχεια στον αναπτυσσόμενο κόσμο ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη των κυβερνήσεων και των οργανισμών πολυμερούς βοήθειας“, συμβούλευσε ο David Brigman, του ομίλου της Διεθνούς Τραπέζης.

Στην Ασία, οι εμπειρογνώμονες επισήμαναν το αυξανόμενο βάρος των Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για πρώτη φορά και ζήτησαν να γίνουν περισσότερες μελέτες που να καταγράφουν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά αυτής της σημαντικής αγοράς ως πηγής τουριστών. Είπαν ακόμη ότι στις Ασιατικές χώρες η κατάρτιση ως προς τη διαχείριση περιοχών αποτελεί επείγουσα αναγκαιότητα προκειμένου να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομιά καθώς και το ευπαθές περιβάλλον, που υφίστανται αυξανόμενη πίεση από τον τουρισμό.

Τα αποτελέσματα του Φόρουμ θα παρουσιαστούν στο τέλος της εβδομάδας σε συνάντηση της Επιτροπής Προγράμματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της μελλοντικής κατεύθυνσης του Οργανισμού, που είναι συνδεδεμένος με τον ΟΗΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024