Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠαραβιάζεται η νομοθεσία της Ε.Ε. από τους “Ανοικτούς Ουρανούς”

Παραβιάζεται η νομοθεσία της Ε.Ε. από τους “Ανοικτούς Ουρανούς”

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραβιάζεται από τις διμερείς συμφωνίες με την ονομασία “Ανοικτοί Ουρανοί” που έχουν υπογράψει οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, […]

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραβιάζεται από τις διμερείς συμφωνίες<...> με την ονομασία “Ανοικτοί Ουρανοί” που έχουν υπογράψει οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Λουξεμβούργο, Φιλανδία με τις ΗΠΑ και έτσι ανοίγει το δρόμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επί πολλά χρόνια προσπαθεί να επιτύχει τη συναίνεση των δεκαπέντε για τη σύναψη ενιαίας συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και όλων των χωρών της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από το 1998 για τις συμφωνίες αυτές που περιλαμβάνουν διευθετήσεις όσον αφορά στο καθορισμό των αεροπορικών δασμών στις αεροπορικές συνδέσεις των χωρών της Ένωσης και των ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων θέσεων. Παράλληλα, με τις συμφωνίες αυτές οι αεροπορικές εταιρίες των συμβαλλόμενων χωρών έχουν προνομιακή μεταχείριση.
Σημειώνεται ότι παρεμφερή συμφωνία έχει υπογράψει και η Βρετανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024