Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλέγχους σε τουριστικούς αναβατήρες και χιονοδρομικά κέντρα ζήτησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

Ελέγχους σε τουριστικούς αναβατήρες και χιονοδρομικά κέντρα ζήτησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

Ελέγχους, σε όλους τους τουριστικούς αναβατήρες και στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, πριν από την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου, ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος

Ελέγχους, σε όλους τους τουριστικούς αναβατήρες και στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, πριν από την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου<...>, ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλος, μετά την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας τουριστικών αναβατήρων και τα παραρτήματά του ( Τ/10.004 υπουργική απόφαση ΦΕΚ 1339/16.10.02), για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και την λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, βάσει του οποίου ανατίθεται στον ΕΟΤ ο έλεγχος των τουριστικών αναβατήρων (lifts), ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα, ενόψει της χειμερινής περιόδου, προκειμένου να εξασφαλισθεί:

  • Η ασφαλής λειτουργία και η διασφάλιση της προστασίας των χρηστών.
  • Η τήρηση των προδιαγραφών.
  • Η συγκρότηση ειδικών ομάδων διάσωσης και σχεδίου, οργάνωσης επιχείρησης απεγκλωβισμού των επιβατών, μέσα σε σύντομο χρόνο, σε περίπτωση βλάβης.
  • Ειδική σήμανση και παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τον κανονισμό οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές αναβατήρων υποχρεούνται να υποβάλουν στον ΕΟΤ, μέχρι 30 Οκτωβρίου 2003, ειδικό κανονισμό εκμετάλλευσης για κάθε είδος αναβατήρα (συρόμενο, εναέρια καρέκλα, τελεφερίκ, τηλεκαμπίνα, συρόμενο σταθερής τροχιάς), στον οποίο θα προσδιορίζονται επακριβώς οι όροι για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία και εκμετάλλευση της εγκατάστασης, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνεται και σχέδιο διάσωσης για έκτακτες περιπτώσεις, το οποίο έχει κριθεί ως απόλυτα απαραίτητο για την ασφάλεια των επισκεπτών – χρηστών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024