Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΡολάνδης: Μείωση 10,5 – 11% στον τουρισμό της Κύπρου

Ρολάνδης: Μείωση 10,5 – 11% στον τουρισμό της Κύπρου

Στην ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Λευκωσίας, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, και Τουρισμού της Κύπρου κ. Ρολάνδης αναφέρθηκε στην μείωση του τουρισμού του […]

Στην ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Λευκωσίας, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, και Τουρισμού της Κύπρου κ. Ρολάνδης<...> αναφέρθηκε στην μείωση του τουρισμού του νησιού, τονίζοντας ότι αυτή θα είναι περίπου 10,5 – 11%.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι “τα αποτελέσματα του τουρισμού κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρουσιάζουν αύξηση στα έσοδα κατά 51,5% και 29,2% σε αφίξεις. Η φετινή χρονιά υπολογίζεται ότι θα κλείσει με μείωση 10,5% – 11% στις αφίξεις λόγω των προβλημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Την επόμενη χρονιά αναμένεται ανάκαμψη. Το όραμα και οι στόχοι μας για την πορεία της τουριστικής Κύπρου καθορίζονται από το Δωδεκάλογο του Τουρισμού και το Στρατηγικό Σχέδιο με χρονικό ορίζοντα το 2010.”

“Στο διεθνές τουριστικό σκηνικό παρουσιάζονται συνεχώς νέοι τουριστικοί προορισμοί που μας ανταγωνίζονται προσφέροντας ελκυστικές τιμές, ενώ πολλοί παραδοσιακά ανταγωνιστικοί μας προορισμοί καταβάλλουν επίμονες προσπάθειες εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και των υπηρεσιών τους συγκρατώντας παράλληλα τις τιμές τους. Γι’ αυτό επιβάλλεται όπως ενισχυθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, έτσι ώστε να καθιερώσουμε το νησί μας ως ένα τουριστικό προορισμό που θα ξεχωρίζει και θα διακρίνεται για την πλούσια και πολυδιάστατη τουριστική εμπειρία και τα ψηλά επίπεδα υπηρεσιών που παρέχει.”

“Όσον αφορά ειδικότερα στο τουριστικό προϊόν της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, συνεχίζουμε μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού την προβολή της πρωτεύουσας μέσα από όλα τα τουριστικά προγράμματα και σε συνεργασία με τους Δήμους της μείζονος Λευκωσίας και με άλλους φορείς και ιδρύματα, προωθούμε και ενθαρρύνουμε την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.”

“Τελειώνοντας, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι στο έργο σας θα μπορείτε να υπολογίζετε στην πλήρη και αμέριστη υποστήριξη της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το οποίο θα ενισχύει τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες σας για την δική σας πρόοδο αλλά και του τόπου γενικότερα.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024