Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο αεροδρόμιο Καστελλίου προωθούν 7 δήμαρχοι

Το αεροδρόμιο Καστελλίου προωθούν 7 δήμαρχοι

Με το δεδομένο ότι το Αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” στην Κρήτη θα έχει κορεστεί μέχρι το 2010 σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που απομένουν, για […]

Με το δεδομένο ότι το Αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” στην Κρήτη θα έχει κορεστεί μέχρι το 2010 σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να<...> εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που απομένουν, για να δρομολογηθεί η δημιουργία ενός νέου αερολιμένα. Αυτά τονίστηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως ο απερχόμενος δήμαρχος Καστελλίου Γ. Δοκιανάκης και συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αρκαλοχωρίου Χ. Γιαννόπουλος, Ν. Αλικαρνασσού Β. Σισαμάκης, Επισκοπής Χ. Ροδιτάκης, Βιάννου Μ. Κλαδάκης, Χερσονήσου Ζ. Δοξαστάκης, και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καστελλίου Μ. Σμυρνάκης.

Οι δήμαρχοι υποστήριξαν ότι η καταλληλότερη θέση για την δημιουργία νέου αεροδρομίου είναι το Καστέλλι, αλλά αυτό θα πρέπει να κατοχυρωθεί και μέσα από το χωροταξικό σχεδιασμό που διαμορφώνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δήμαρχοι θα επιδιώξουν συνάντηση με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου προκειμένου να της ζητήσουν το μεγάλο αυτό έργο να ενταχθεί στο υπό διαμόρφωση χωροταξικό σχέδιο.
Για το επίμαχο θέμα θα επιχειρήσουν να δεσμεύσουν και τον περιφερειάρχη Θ. Καρούντζο.

Οι δήμαρχοι κατήγγειλαν, επίσης, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα το έργο της κατασκευής του αεροδρομίου Καστελλίου δεν έχει ενταχθεί στο χωροταξικό σχεδιασμό, χαρακτηρίζοντάς το ως μια ακατανόητη ενέργεια, η οποία ενδεχομένως να υποκρύπτει συμφέροντα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024