Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτα μέσα του 2005 θα είναι έτοιμο το νέο αεροδρόμιο της Πάφου

Στα μέσα του 2005 θα είναι έτοιμο το νέο αεροδρόμιο της Πάφου

Το νέο αεροδρόμιο της Πάφου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο τέλος του πρώτου ή στις αρχές του δεύτερου εξάμηνου του 2005 και το αεροδρόμιο Λάρνακας στις αρχές του 2006 […]

Το νέο αεροδρόμιο της Πάφου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο τέλος του πρώτου ή στις αρχές του δεύτερου εξάμηνου του 2005 και το<...> αεροδρόμιο Λάρνακας στις αρχές του 2006 δήλωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Α. Νεοφύτου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι τρεις κοινοπραξίες που υπέβαλαν τις προσφορές τους στις 25 Οκτωβρίου και διεκδικούν τελικά την ανάληψη, κατασκευή και διαχείριση των αεροδρομίων είναι οι όμιλοι εταιριών Hermes Airports, Cyprus Airways Group και Alterra Consortium. Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του τεχνικού μέρους τους και δήλωσε ότι η τελική συμφωνία θα υπογραφτεί μέχρι τον Ιούνιο του 2003.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου το Cyprus Airways Group έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κυπριακών εταιριών (55%), στο Hermes Airports το ποσοστό ανέρχεται σε 33%, ενώ στο Altera Consortium η συμμετοχή των κυπριακών εταιριών είναι 15-20%.

Υπενθυμίζεται ότι στις τρεις κοινοπραξίες, που υπέβαλαν προσφορά στις 25 Οκτωβρίου 2002 για την ανάπτυξη και διαχείριση των διεθνών αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου με τη μέθοδο ΒΟΤ, συμμετέχουν οι εξής εταιρίες:

  • Ηermes Airports
    Aer Rianta International cpt, Bouygues Batiment, Chambre De Commerce Et D΄ Industrie, Nice Cote D΄Azur, Charilaos Apostolides & Co.Ltd, Cyprus Trading Corporation Ltd, Egis Projects, Hellenic Mining Company Ltd, Iacovou Brothers (Construction) Ltd, YVR Airport Services Ltd
  • Alterra Consortium
    Alterra Enterprises Ltd, Singapore Changi Airport Enterprise Pte Ltd, Manchester Airport plc, Lanitis E.C. Estates, Amathus Navigation Co. Ltd, Cybarco Ltd, Caramondani Bros Ltd, Bechtel International Inc, Royal Bank of Scotland plc.
  • Cyprus Airports Group (πρώην The J & P led Consortium)
    Flughafen Wien Aktiengesellschaft, Airport Consulting Vienna Gmbh, Grupo Dragados,S.A., George P.Zachariades Ltd, Alpha Properties and Investments Ltd
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024