Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέες προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό ανοίγει η Ευρώπη των 25

Νέες προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό ανοίγει η Ευρώπη των 25

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού χαιρετίζει με αισιοδοξία τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα την είσοδο της Κύπρου…

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού χαιρετίζει με αισιοδοξία τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα την είσοδο της Κύπρου<...>.

Η νέα Ευρώπη των 25, με την ελεύθερη διακίνηση των 435,5 εκατ. κατοίκων της και με ΑΕΠ 9.231 δισ. ευρώ θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΤ. Με αυτό το θέμα μάλιστα έχουν κληθεί να συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό Ανάπτυξης Aκη Τσοχατζόπουλο όλοι οι διευθυντές των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ στις 20 Δεκεμβρίου.

Στην ημερίδα αυτή ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης θα εισηγηθεί τις προοπτικές που ανοίγονται με την Ευρώπη των 25.

Σε πολλές χώρες της Ε.Ε. ο ΕΟΤ έχει ήδη δραστηριοποιηθεί, ενώ σε άλλες θα υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις μέσα στο πλαίσιο της αναδιάταξης των γραφείων εξωτερικού.

Ο ΕΟΤ επίσης έχει προχωρήσει στη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι από τις νέες χώρες, το γραφείο ΕΟΤ Σουηδίας καλύπτει έμμεσα τις αγορές Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, το γραφείο ΕΟΤ Τσεχίας τις αντίστοιχες αγορές Σλοβακίας, Σλοβενίας, Πολωνίας, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του γραφείου Κύπρου.

Η σημασία για τον τουρισμό από την ένταξη των νέων χωρών μετά το Μάιο του 2004, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, είναι μεγάλη, το ίδιο και η πρόκληση, ενώ αντίστοιχη πρέπει να είναι και η προετοιμασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024