Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤέσσερις επιτροπές ελληνοτουρκικής τουριστικής συνεργασίας δημιουργούν HATTA και TURSAB

Τέσσερις επιτροπές ελληνοτουρκικής τουριστικής συνεργασίας δημιουργούν HATTA και TURSAB

Τέσσερις επιτροπές Ελληνο-Τουρκικής συνεργασίας θα δημιουργήσουν ο HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και ο αντίστοιχος Τουρκικός φορέας TURSAB

Τέσσερις επιτροπές Ελληνο-Τουρκικής συνεργασίας θα δημιουργήσουν ο HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) και ο<...> αντίστοιχος Τουρκικός φορέας TURSAB όπως αποφασίσθηκε -μεταξύ άλλων- σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση της TURSAB.

Οι επιτροπές οι οποίες θα αποτελούνται από λίγα άτομα και εξειδικευμένο τεχνοκράτη θα αφορούν στα ακόλουθα θέματα

Επιτροπή για θεσμικά θέματα, τη προστασία του επαγγέλματος και τα κοινοτικά προγράμματα

Στόχος της επιτροπής είναι η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε νομικά και θεσμικά θέματα καθώς και σε θέματα που άπτονται στην θεσμική -και όχι μόνο- διασφάλιση του επαγγέλματος καθώς και να διερευνήσει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες συνεργασίας των δύο φορέων σε ότι αφορά κοινοτικά προγράμματα.

Επιτροπή για ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τρίτες χώρες

Στόχος της επιτροπής είναι η προώθηση της δημιουργίας κοινών πακέτων για αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ, της Ασίας και της Κίνας καθώς και η διερεύνηση ενεργειών που θα βοηθήσουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις προαναφερόμενες αγορές προς την Ελλάδα και την Τουρκία. Ήδη εξετάζονται τρόποι συνεργασίας των δύο χώρων στις τουριστικές εκθέσεις της Κίνας.

Επιτροπή για αεροπορικά θέματα

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν καταθέτοντας την εμπειρία τους ώστε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και από κοινού να αντιμετωπίσουν το καυτό θέμα των αερομεταφορών και της τάσης για μείωση των ποσοστών προμήθειας των τουριστικών γραφείων επί των αεροπορικών εισιτηρίων καθώς και άλλες διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο.

Επιτροπή για θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης

Η επιτροπή αυτή θα εξετάσει τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας για την δημιουργία εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων των μελών των δύο φορέων σε ότι αφορά κυρίως τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στο κλάδο που αλλάζουν τα δεδομένα στην διεθνή αγορά. Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητη ώστε να προσαρμοστούν τα τουριστικά γραφεία στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Η Ελληνική αντιπροσωπία επισκέφτηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες συνεργασίας των δύο τουριστικών φορέων τονίζοντας ότι ο τουρισμός φέρνει κοντά τους λαούς και βοηθά την ειρήνη ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο της TURSAB κ. Ulusoy.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TURSAB, που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, έχει μεσολαβήσει ώστε να προσφερθεί οικονομική βοήθεια για την αποκατάσταση τριών ορθόδοξων εκκλησιών ενώ ζητήθηκε από τον ΗΑΤΤΑ , αντίστοιχα, να υποστηρίξει την αποκατάσταση τζαμιού στη Ρόδο.

Τέλος κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο τουριστικών φορέων, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν επίσης:

  • η πρόταση του προέδρου της TURSAB για την δημιουργία Φορέα Τουριστικών Γραφείων των Βαλκανικών χωρών για τον οποίο ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γ. Ευαγγέλου σημείωσε ότι προς το παρόν υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω σοβαρής έλλειψης υποδομών σε αυτές τις χώρες.
  • Από τουρκικής πλευράς ζητήθηκε να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μειωθούν οι διαδικασίες έκδοσης Visa για τους τούρκους που επιθυμούν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία των δύο φορέων έχει μακρά ιστορία με κοινό στόχο πάντα την εξεύρεση δυνατοτήτων συνεργασίας των δύο χωρών στο τουριστικό κλάδο άλλα και την άμβλυνση των εντάσεων που αποβαίνουν επιζήμιες για τον τουρισμό. Σχετικά με την πορεία των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε ότι “ήδη υπάρχουν σημαντικές συνεργασίες τουριστικών πρακτόρων στα νησιά του Αιγαίου και ότι μία περαιτέρω βελτίωση του πολιτικού κλίματος θα ωφελούσε και τις τουριστικές μας σχέσεις”, ενώ από πλευράς του ο κ. Ulusoy ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία αλλά μπορούμε να γίνουμε αρχιτέκτονες του μέλλοντος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024