Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτόχος η ανάπτυξη του αστικού τουρισμού

Στόχος η ανάπτυξη του αστικού τουρισμού

Η ολυμπιακή προετοιμασία είναι, εκτός των άλλων, και μια τεράστια επένδυση στην προβολή της σύγχρονης φυσιογνωμίας της χώρας και ουσιαστικά στη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής στρατηγικής

Το 2004 θα χαρακτηρισθεί ως ένα ορόσημο που θα τέμνει το χρόνο ανάμεσα στην προολυμπιακή και την μεταολυμπιακή Ελλάδα είπε ο<...> υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2003, τονίζοντας ότι η ολυμπιακή προετοιμασία είναι εκ των πραγμάτων το πιο συγκροτημένο, το πιο φιλόδοξο και το πιο απαιτητικό πρόγραμμα πραγματικού εκσυγχρονισμού της χώρας.

Η ολυμπιακή προετοιμασία είναι, εκτός των άλλων, και μια τεράστια επένδυση στην προβολή της σύγχρονης φυσιογνωμίας της χώρας: πρώτον, στην επαναπροβολή μ’ ένα πιο συστηματικό τρόπο του ιστορικού και πολιτιστικού πλεονεκτήματός της και, δεύτερον, στη διαμόρφωση και την προβολή της σύγχρονης φυσιογνωμίας της χώρας -ουσιαστικά στη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής στρατηγικής υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός Πολιτισμού, αφού ανέφερε την παγκόσμια προβολή που συνεπάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τόνισε ότι είναι μια μοναδική αναπτυξιακή επένδυση αφού, εκτός των άλλων, εκσυγχρονίζονται όχι μόνο στην Αθήνα και τις άλλες 4 ολυμπιακές πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και το Βόλο, αλλά σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας, οι υποδομές όπως τα οδικά δίκτυα, οι αθλητικές υποδομές, οι πολιτιστικές υποδομές, οι συνεδριακές και εκθεσιακές υποδομές, οι ιδιωτικές και δημόσιες τουριστικές υποδομές, και φυσικά οι κοινωνικές υποδομές με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μεταολυμπιακή χρήση του Ολυμπιακού Χωριού που διατίθεται στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Η Ολυμπιακή προετοιμασία μας δίδει την ευκαιρία να αναπροσανατολίσουμε την τουριστική πολιτική μας καθώς δημιουργούνται νέοι αστικοί προορισμοί που μπορούν να στηρίξουν άλλες μορφές τουριστικής παρέμβασης και πρακτικής, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να διεισδύσουμε και σε άλλες αγορές όπου κυριαρχούν οι αστικοί προσανατολισμοί και όχι οι τουριστικοί προορισμοί τύπου θερινών διακοπών σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

“Αυτό αφορά την Αθήνα, αλλά και όλες τις άλλες ολυμπιακές πόλεις-προορισμούς, όπως η αρχαία Ολυμπία, που είναι κλασικοί και τώρα προβάλλουμε ξανά με πολύ επίμονο και συστηματικό τρόπο. Επιδιώκουμε να συνδυάσουμε προορισμούς -προορισμούς κλασικών καλοκαιρινών διακοπών και προορισμούς πολιτιστικού και αστικού τουρισμού. Διαμορφώνουμε εκ των πραγμάτων νέα αξιοθέατα. Οι ολυμπιακές υποδομές -με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που γίνονται- είναι μνημεία εποχής και λειτουργούν ως κίνητρα για έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας. Φυσικά, η παρέμβασή μας αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών και εν τέλει τα ποσοτικά στοιχεία της ελληνικής τουριστικής αγοράς τα οποία, χωρίς αυτό να είναι το κύριο ζητούμενο, θα ενισχυθούν πολύ σημαντικά μέχρι το 2004 και ιδίως μετά από αυτό, με στόχο να έχουμε ανά ημέρα εκατόν πενήντα χιλιάδες επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών την περίοδο διεξαγωγής των αγώνων, ώστε να μπορούμε να τους υποδεχθούμε και να τους εξυπηρετήσουμε με υψηλά ποιοτικά standards και μια ροπή αύξησης της ετήσιας προσέλευσης τουριστών που θα αγγίξει την οροφή των είκοσι εκατομμυρίων το έτος 2010 υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ακόμα στα κονδύλια, ύψους 1,6 δισ. ευρώ στον τομέα του πολιτισμού που διατίθενται για την αναβάθμιση τριακοσίων αρχαιολογικών χώρων, για την κατασκευή ή την ανακαίνιση ογδόντα μουσείων σ’ όλη τη χώρα, για τη δημιουργία τουλάχιστον πενήντα νέων σημαντικών πολιτιστικών κτηρίων που αφορούν πρωτίστως στο σύγχρονο πολιτισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024