Τελευταία νέα

Μειώνει τους μισθούς η United

Με μείωση μισθών και ενδεχόμενα σε απολύσεις με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της προβαίνει η αεροπορική εταιρεία United Airlines, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς πτώχευσης από τις 9 […]

Με μείωση μισθών και ενδεχόμενα σε απολύσεις με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας της προβαίνει η αεροπορική εταιρεία United Airlines<...>, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς πτώχευσης από τις 9 Δεκεμβρίου.

Η UAL ανακοίνωσε πως έχει επιτύχει συμφωνίες με τέσσερα από τα έξι κυριότερα εργατικά συνδικάτα, μεταξύ των οποίων το συνδικάτο των πιλότων και των φροντιστών πτήσεων για σημαντικές προσωρινές μειώσεις μισθών που θα βοηθήσουν την εταιρεία να εξαντλήσει κάθε μέσο που διαθέτει με τα οποίο μπορεί να διεξάγει διαπραγματεύσεις για αναγκαίες αλλαγές των εργασιακών σχέσεων σε ένα συνεργάσιμο και συναινετικό περιβάλλον.

Ενώ η μείωση των μισθών αναμένεται να επικυρωθεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2003, η εταιρεία κατέφυγε στη δικαιοσύνη για να επιβάλλει τις μειώσεις και στους υπαλλήλους της που ανήκουν στην Διεθνή Ένωση Μηχανικών, η οποία δεν έχει συμφωνήσει με την πρόταση.

Σύμφωνα με την United, εάν οι μειώσεις γίνουν αποδεχτές από το δικαστήριο και επικυρωθούν από τα συνδικάτα, θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2003 και θα αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ανταποκριθεί στις άμεσες απαιτήσεις των συμφωνιών χρηματοδότησης που προϋποθέτουν μεγάλες μειώσεις του κόστους μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2003. Επιπρόσθετα η United ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο μετασχηματισμός της επιχείρησης θα απαιτήσει μακροπρόθεσμες τροποποιήσεις στις εργασιακές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων εργασίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024