Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ TIA προειδοποιεί: Τα αυστηρά μέτρα για τις βίζες θα αποθαρρύνουν τους τουρίστες

Η TIA προειδοποιεί: Τα αυστηρά μέτρα για τις βίζες θα αποθαρρύνουν τους τουρίστες

Η TIA (Travel Industry Association of America) προειδοποιεί τους ιθύνοντες του τουρισμού των ΗΠΑ ότι τα αυστηρά μέτρα που έχουν πάρει σχετικά με τις βίζες και τις διαδικασίες υποδοχής επισκεπτών […]

Η TIA (Travel Industry Association of America) προειδοποιεί τους ιθύνοντες του τουρισμού των ΗΠΑ ότι τα αυστηρά μέτρα που έχουν πάρει σχετικά με τις βίζες και τις διαδικασίες υποδοχής επισκεπτών στη χώρα, εγκυμονούν<...> κινδύνους μείωσης του εισερχόμενου τουρισμού.

Η TIA, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, αντιλαμβάνεται την ανάγκη αυτών των μέτρων που στόχο έχουν την προστασία της χώρας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά, προειδοποιεί ότι έχουν γίνει πολύ λίγες προσπάθειες για να μην έχει το κοινό την ιδέα ότι η Αμερική είναι ένα ‘φρούριο’.

Ο διευθυντής των κυβερνητικών υποθέσεων της TIA Richard Webster δήλωσε ότι “υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Βραζιλία και άλλες χώρες, οι οποίοι διστάζουν γιατί νομίζουν ότι θα τους σταματήσουν στα σύνορα, θα τους κάνουν πολλές ερωτήσεις, θα τους φωτογραφίσουν, ακόμα και ότι θα τους πάρουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και γενικά ότι θα ταλαιπωρηθούν πολύ. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κάνει τίποτα ώστε να ενημερώσει τους πιθανούς τουρίστες ότι τα παραπάνω δεν συμβαίνουν, ενώ ο αριθμός των εισερχόμενων τουριστών όλο και μειώνεται”.

Σύμφωνα με την TIA, οι διεθνείς αφίξεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 11,1% το 2001, φθάνοντας στα 45,3 εκατ. τουρίστες, ενώ το 2002 παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο. “Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε ότι ο κύριος λόγος που διστάζουν οι τουρίστες να έρθουν στην χώρα μας είναι η βίζα”, τόνισε ο κ. Webster. “Επιπλέον, βέβαια, έχουμε και τους οικονομικούς λόγους, την αστάθεια των τιμών, και τα θέματα της ασφάλειας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Webster είπε ότι σύμφωνα με δηλώσεις των τουριστικών πρακτόρων των ΗΠΑ που ασχολούνται με τον εισερχόμενο τουρισμό έχουν καταγραφεί ‘τρομερές ιστορίες’ από τουρίστες, συνήθως από μακρινά μέρη, που περίμεναν ατελείωτες ώρες για να τους γίνει κάποια συνέντευξη ώστε να μπορέσουν να πάρουν βίζα.

“Όλα αυτά περιπλέκουν τις καταστάσεις και οδηγούν τους τουρίστες σε άλλους προορισμούς της Ευρώπης, της Αφρικής, και της Ασίας”, πρόσθεσε ο κ. Webster. “Το όλο θέμα”, είπε “είναι θέμα αντίληψης. Πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία αυτών των ανθρώπων και να τους πείσουμε ότι τους καλοδεχόμαστε”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024