Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςNature Positive Tourism: WTTC, ΠΟΤ και Sustainable Hospitality Alliance ενώνουν δυνάμεις υπέρ του βιώσιμου τουρισμού
Βιώσιμος τουρισμός

Nature Positive Tourism: WTTC, ΠΟΤ και Sustainable Hospitality Alliance ενώνουν δυνάμεις υπέρ του βιώσιμου τουρισμού

bird

Προσφέροντας πρακτικές οδηγίες και γνώσεις, αυτή η έκθεση όχι μόνο υπογραμμίζει την εγγενή σχέση μεταξύ της βιοποικιλότητας και της ανθεκτικότητας του τουρισμού, αλλά δίνει επίσης τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να γίνουν “διαχειριστές” της φύσης.

Οι κορυφαίοι τουριστικοί φορείς στον κόσμο δημοσίευσαν μια κοινή έκθεση- ορόσημο, στην οποία παρουσιάζουν το κοινό τους σχέδιο για να βοηθήσουν στην ανάσχεση και την αναστροφή της απώλειας βιοποικιλότητας.

Το “Nature Positive Travel & Tourism in Action” που ξεκίνησε την Ημέρα της Γης 2024, είναι η δημιουργία της Nature Positive Tourism Partnership, που αποτελείται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UN Tourism) και τη Sustainable Hospitality Alliance.

Η έκθεση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων ANIMONDIAL και αποτελεί τη δέσμευση του κλάδου να υποστηρίξει την εφαρμογή του Παγκόσμιου Πλαισίου Βιοποικιλότητας Kunming-Montreal (GBF), του Σχεδίου Βιοποικιλότητας των Ηνωμένων Εθνών.

Παρουσιάζει περισσότερες από 30 περιπτωσιολογικές μελέτες εμπνευσμένων και προοδευτικών δράσεων από όλο τον κόσμο που αφορούν σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, εθνικούς και τοπικούς κυβερνητικούς φορείς, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και διατομεακές συμπράξεις.

Ιστορική συνεργασία για τη φύση

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Αυτή η ιστορική συνεργασία με τους σημαντικούς φορείς του τουρισμού είναι ένα σημαντικό βήμα στο συλλογικό μας ταξίδι προς έναν πιο βιώσιμο και υπεύθυνο τομέα. Αυτή η έκθεση δεν είναι απλώς μια δημοσίευση, αλλά μια κίνηση προς την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης στον πυρήνα των ταξιδιωτικών εμπειριών. Καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης, ας λάβουμε υπόψη μας το κάλεσμα να φροντίσουμε και να προστατέψουμε τους προορισμούς μας. Η εξάρτηση του κλάδου μας από τη φύση, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μας στη δημιουργία εμπνευσμένων και αξέχαστων εμπειριών, σημαίνει ότι είμαστε σε ιδανική θέση για να είμαστε φύλακες της φύσης”.

“Επί χρόνια, ο Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενσωμάτωσης του τουρισμού στην ευρύτερη ατζέντα του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του έργου της Γραμματείας της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα (CBD). Αυτή η κομβική νέα συνεργασία μεταξύ βασικών παγκόσμιων παικτών θέτει ένα ισχυρό πλαίσιο για βιώσιμες πρακτικές που όχι μόνο έχουν σημαντικό αντίκτυπο, αλλά και αποτελούν παράδειγμα της δύναμης των ενωμένων προσπαθειών για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Αυτή η έκθεση είναι μια μαρτυρία για το τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί για τη διατήρηση της φύσης, εμπνέοντας ένα παγκόσμιο κίνημα προς πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό”, ανέφερε ο Zurab Pololikashvili, γενικός γραμματέας του UN Tourism.

Ο Glenn Mandziuk, διευθύνων σύμβουλος της Sustainable Hospitality Alliance, τόνισε ότι  “η έκθεση είναι ένα ορόσημο για τα ταξίδια και τον τουρισμό, αντιπροσωπεύοντας τη δέσμευσή μας ως βιομηχανία να προστατεύουμε και να διατηρούμε τη φύση. Η Συμμαχία είναι περήφανη που συνεισφέρει και συνεργάζεται σε αυτήν τη διορατική και προσανατολισμένη στη δράση έκθεση, η οποία θα φέρει απτές αλλαγές σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας τη βιοποικιλότητα. Η φύση στηρίζει την κοινωνία, τις οικονομίες μας και μάλιστα την ίδια μας την ύπαρξη. Η βιομηχανία της φιλοξενίας είναι σήμερα ηγέτης μεταξύ των βιομηχανιών στην προσέγγισή της στο ‘Nature Positive’ και αυτή η έκθεση υποδηλώνει πόσο ο κλάδος μας κατανοεί την πραγματική αξία της φύσης”.

“Ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού έχει παγκόσμια επιρροή, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα μέρη με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στη γη. Αυτή η έκθεση παρέχει πρακτική καθοδήγηση για τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτής της επιρροής για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στη βιοποικιλότητα, την αποκατάσταση της φύσης και τη διασφάλιση ότι ο τομέας θα γίνει δύναμη για το καλό. Ονομάζουμε αυτήν την προσέγγιση ‘Nature Positive Tourism’”, σημείωσε, τέλος, ο Daniel Turner, διευθυντής της ANIMONDIAL.

Nature Positive

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024