Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςACI Europe: «Επιστημονικά αδικαιολόγητη» η επιστροφή στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Αερομεταφορές

ACI Europe: «Επιστημονικά αδικαιολόγητη» η επιστροφή στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η εστίαση θα πρέπει να είναι μάλλον στο να εντοπιστούν πιθανές νέες παραλλαγές του COVID-19 και τη σχετική επιτήρηση, παρά στα τεστ σε Κινέζους ταξιδιώτες, υποστηρίζει ο φορέας.

Ο ACI Europe εξέφρασε τη λύπη του για τις ενέργειες ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ αλλά και παγκοσμίως για τη μονομερή επιβολή ταξιδιωτικών απαιτήσεων που σχετίζονται με την υγεία, συμπεριλαμβανομένων συστηματικών τεστ πριν από την αναχώρηση ή κατά την άφιξη ταξιδιωτών από την Κίνα.

Αυτές οι μονομερείς ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με όλη την εμπειρία και τα στοιχεία που αποκτήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, υποστηρίζει ο ACI Europe. Και συνεχίζει σε ανακοίνωσή του: «Η αναποτελεσματικότητα των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών στην πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 και των πολλαπλών ανησυχητικών παραλλαγών του (VOCs) έχει αναγνωριστεί κατηγορηματικά τόσο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Τα τεστ σε ταξιδιώτες από την Κίνα ή/και η επιβολή άλλων περιορισμών για ταξιδιώτες από αυτήν τη χώρα δεν δικαιολογείται επιστημονικά ούτε βασίζεται σε πιθανότητες κινδύνου, όπως ρητά αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες από το ECDC.

Καθώς τα κράτη πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για την κατάσταση και τον έλεγχο του ιού, η εστίαση θα πρέπει να είναι μάλλον στην αύξηση της παρακολούθησης της γονιδιωματικής αλληλουχίας ώστε να εντοπιστούν πιθανές νέες παραλλαγές του COVID-19 και τη σχετική επιτήρηση. Μια τέτοια προσέγγιση, όπως προέτρεψε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, κα Κυριακίδου σε επιστολή που εστάλη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στα κράτη μέλη, δεν απαιτεί τον έλεγχο των ταξιδιωτών, αλλά μπορεί να επιτευχθεί με μέσα όπως τα τεστ σε λύματα νερού από τα αεροδρόμια».

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής του ACI Europe δήλωσε: «Βυθιζόμαστε για άλλη μια φορά σε ένα συνονθύλευμα αδικαιολόγητων και ασυντόνιστων ταξιδιωτικών περιορισμών, που δεν έχουν καμία βάση σε επιστημονικά δεδομένα. Σαφώς πρέπει ακόμα να μάθουμε από τα οδυνηρά μαθήματα των περασμένων ετών. Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δε λειτουργούν και οι τωρινοί διακανονισμοί για τον συντονισμό της ΕΕ έχουν αποτύχει για άλλη μια φορά».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024