Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαACI World: “Η οικονομική πίεση που νιώθουν τα αεροδρόμια δεν μπορεί να απορροφηθεί”
Αερομεταφορές

ACI World: “Η οικονομική πίεση που νιώθουν τα αεροδρόμια δεν μπορεί να απορροφηθεί”

Τα αεροδρόμια είχαν πτώση 49% στα αεροπορικά έσοδα κατά την περίοδο 2020-2021 και το κόστος έχει αυξηθεί, ενώ τα έσοδα δε συμβαδίζουν.

Σε απάντηση σε δηλώσεις που έγιναν την Παγκόσμια Ημέρα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης 2022 από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) σχετικά με τις χρεώσεις των αερολιμένων, ο γενικός διευθυντής του ACI World Luis Felipe de Oliveira σχολίασε:

“Από τη φύση της η αεροπορία βασίζεται στη συνεργασία. Όλα τα μέρη του ‘οικοσυστήματος’ —αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, υπηρεσίες εδάφους και άλλοι ενδιαφερόμενοι— πρέπει να συνεργαστούν προς όφελος των επιβατών και των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε. Η επίθεση σε εταίρους του κλάδου δεν αντικατοπτρίζει το πνεύμα συνεργασίας που χρειάζεται η βιομηχανία για τον κοινό στόχο της παροχής ασφαλών, αξιόπιστων και αποτελεσματικών αεροπορικών μεταφορών.

Όπως οι αεροπορικές εταιρείες και άλλοι τομείς αυτού του ‘οικοσυστήματος’, τα αεροδρόμια είναι επίσης επιχειρήσεις και επηρεάζονται από τις αυξήσεις κόστους στον κλάδο, που είναι εκτός του ελέγχου τους. Είναι μια πραγματικότητα που όλοι αντιμετωπίζουμε —υψηλό κόστος ενέργειας, πληθωρισμός και ελλείψεις προσωπικού. Τα αεροδρόμια είχαν πτώση 49% στα αεροπορικά έσοδα κατά την περίοδο 2020-2021 και το κόστος έχει αυξηθεί, ενώ τα έσοδα δε συμβαδίζουν. Με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και την παγκόσμια επιβατική κίνηση να αναμένει απώλεια 33,1% το 2022*, η οικονομική πίεση που νιώθουν τα αεροδρόμια δεν μπορεί να απορροφηθεί.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα αεροδρόμια είναι επιχειρήσεις έντασης υποδομών, που σημαίνει ότι έχουν αναπόφευκτο υψηλό πάγιο κόστος. Επιπλέον, θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις στο μέλλον για την κάλυψη της ζήτησης και τη μετάβαση σε βιώσιμες πηγές ενέργειας. Οι αεροπορικές εταιρείες μπόρεσαν να αυξήσουν τα τιμολόγιά τους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, κάτι που διαφέρει για τα αεροδρόμια, τα οποία πρέπει να ακολουθούν ρυθμιστικά πλαίσια.

Εν τέλει, η αεροπορία είναι ένα οικοσύστημα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα οφέλη για τους επιβάτες και τις κοινότητες. Και για αυτό όλα τα μέρη του οικοσυστήματος αυτού πρέπει να είναι υγιή”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024