Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAegean Airlines και Airfasttickets βραβεύθηκαν από το ΕΒΕΑ
Βραβεύσεις

Aegean Airlines και Airfasttickets βραβεύθηκαν από το ΕΒΕΑ

Μία αεροπορική εταιρεία, η Aegean Airlines και ένας OTA (Online Travel Agent), η Airfasttickets, διακρίθηκαν χθες, με τη βράβευσή τους στην εκδήλωση των 17ων βραβείων ΕΒΕΑ.

Τα 17α βραβεία ΕΒΕΑ 2014 δόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου στις εταιρείες και τους επιχειρηματίες που διέπρεψαν την προηγούμενη χρονιά.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Ν. Δένδιας τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο επιμελητηριακός θεσμός έχει προσφέρει πολλά στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως θεσμικοί εκφραστές της επιχειρηματικότητας, τα επιμελητήρια έχουν σταθεί πραγματικοί αρωγοί στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα χρόνια της κρίσης. Αλλά αν κάτι πρέπει να σας κάνει περήφανους κύριοι είναι ότι τα Επιμελητήρια είναι ο μόνος θεσμικός φορέας του Κράτους (Ν.Π.Δ.Δ.) που στάθηκε απέναντι στη λαίλαπα του ιδεολογήματος του κρατισμού. Για δεκαετίες ολόκληρες υπήρξατε μόνοι μαχόμενοι εκφραστές στο δημόσιο τομέα της ανάγκης για ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα. Αν η ελληνική κοινωνία είχε πεισθεί τότε, πολλά πράγματα θα ήταν σήμερα διαφορετικά. Είναι πλέον σαφές σε όλους, ακόμη και σε όσους παριστάνουν δημοσίως ότι το αγνοούν, ότι η κρίση, όπως απεδείχθη, δεν ήταν απλώς λάθος οικονομικής πολιτικής. Ήταν προϊόν του λάθος οικονομικού μοντέλου. Ενός μοντέλου στηριγμένου στον κρατισμό, στην κατανάλωση, τα ελλείμματα και τα χρέη. Σήμερα η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει”.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε: “Σήμερα, βραβεύουμε επιχειρήσεις που όχι μόνο κατάφεραν να πετύχουν θετικές οικονομικές επιδόσεις, αλλά στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία. Οι δικές τους ιστορίες – αλλά και οι ιστορίες χιλιάδων άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, που καταφέρνουν να επιβιώνουν απέναντι στην κρίση – λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια ως πηγή αισιοδοξίας. Μια πηγή ελπίδας, μέσα σε ένα περιβάλλον εφιαλτικό.Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα δεν έπαψε να αναδεικνύει επιχειρηματικούς πρωταθλητές. Οι οποίοι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας έχει και παρόν και μέλλον. Ότι μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην επόμενη ημέρα. Για την οικοδόμηση ενός υγιούς μοντέλου ανάπτυξης: που θα δημιουργήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα επιτρέψει την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο. Και είναι πολλά αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν”.

Το βραβείο της Airfasttickets παρέλαβε ο πρόεδρος και ιδρυτής της, κ. Νικόλαος Κοκλώνης, δηλώνοντας: “Ευχαριστώ κύριε υπουργέ. Όπως ευχαριστώ θερμά και το ΕΒΕΑ για αυτό το βραβείο. Το να βραβεύεται μία εταιρία ως ‘Αναπτυσσόμενη Μικρομεσαία Επιχείρηση’, τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, έχει ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα για όλους εμάς. Παράλληλα, είναι πολύ συγκινητικό ο κόσμος να ανταποκρίνεται στο όραμά μας για την Airfasttickets και την αγάπη μας για τα ταξίδια”.


Ο πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Βασιλάκης παραλαμβάνει το βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια και τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, o πρόεδρος της Aegean, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε: “Εκ μέρους όλων των ανθρώπων της Aegean, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το ΕΒΕΑ για την επιβράβευση του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας. Τώρα μετά από 15 χρόνια προσπαθειών σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον  και τολμώ να πω και  όχι ιδιαίτερα φιλικό, η Aegean είναι πλέον μια δεμένη ομάδα ανθρώπων με στόχο να προσφέρουμε στη χώρα μας αερομεταφορά για την οποία να είναι όλοι οι Έλληνες υπερήφανοι. Η AEGEAN με όσα μέσα διαθέτει στηρίζει, την ελληνική κοινωνία μέσω της αμέριστης προσφοράς της στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παιδεία, αλλά και της παράλληλης συνεχούς κοινωνικής και περιβαλλοντικής της δράσης. Άλλωστε, οι ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας αποτελούν, από την ίδρυσή της εταιρείας, βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής της φιλοσοφίας, και η δραστηριότητά μας για το θέμα αυτό είναι αδιάκοπη. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι για το συγκεκριμένο θέμα θέλουμε να είμαστε πάντα χαμηλών τόνων . Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με νέα δυναμική να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο να βρισκόμαστε κοντά στην ελληνική κοινωνία και την πολιτεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΒΕΑ γιατί αυτή η διάκριση μας δίδει δύναμη και αντοχή, στοιχεία που πάντα είναι χρήσιμα”.

Στη φωτογραφία, ο υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Ν. Δένδιας κατά την ομιλία του στα φετινά ΕΒΕΑ 2014.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024