Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑπαγορεύθηκε η εφαρμογή των συστημάτων βιομετρικής καταγραφής των επιβατών των αεροπορικών εταιριών

Απαγορεύθηκε η εφαρμογή των συστημάτων βιομετρικής καταγραφής των επιβατών των αεροπορικών εταιριών

Παγώνει οριστικά το θέμα της εγκατάστασης του συστήματος βιομετρικής καταγραφής των επιβατών, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ‘Ελ. Βενιζέλος’, που επρόκειτο να λειτουργήσει πιλοτικά μέχρι το τέλος του έτους, μετά από […]

Παγώνει οριστικά το θέμα της εγκατάστασης του συστήματος βιομετρικής καταγραφής των επιβατών, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ‘Ελ. Βενιζέλος’, που επρόκειτο να λειτουργήσει πιλοτικά<...> μέχρι το τέλος του έτους, μετά από την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το βιομετρικό σύστημα θα ήλεγχε αυτόματα εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα και την ίριδα του ματιού, των επιβατών, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων για την ασφάλεια των πτήσεων. Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος, το οποίο επρόκειτο να εγκατασταθεί εντός του μηνός στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, παγώνει μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που έκρινε παράνομη τη συλλογή και επεξεργασία βιομετρικών δεδομένων δακτυλοσκόπησης και ίριδας του ματιού των επιβατών, ακόμα και εάν αυτή γίνεται με τη συγκατάθεσή τους. Το σύστημα επεξεργασίας των βιομετρικών στοιχείων των επιβατών επρόκειτο να λειτουργήσει στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών, το ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, ο διεθνής αερολιμένος του Μιλάνου και η αεροπορική εταιρία Alitalia. Στο σύστημα αυτό θα συμμετείχαν προαιρετικά όσοι επιβάτες το επιθυμούσαν. Με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αμφισβητείται ουσιαστικά και το γενικότερο ευρωπαϊκό σχέδιο έκδοσης ‘βιομετρικών διαβατηρίων’, το οποίο προωθείται από την ΕΕ σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024