Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυστραλιανό επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Πιθανή πώληση του 55% των μετοχών του αεροδρομίου

Αυστραλιανό επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Αυστραλοί επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πιθανή πώληση του 55% των μετοχών του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, που έχει στην κατοχή της η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό αναφέρει άρθρο του Γιώργου Λεκάκη, […]

Αυστραλοί επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πιθανή πώληση του 55% των μετοχών του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, που έχει στην<...> κατοχή της η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό αναφέρει άρθρο του Γιώργου Λεκάκη, που δημοσιεύεται στις εφημερίδες “Herald Sun” και “The Daily Telegraph”. Συγκεκριμένα σημειώνεται: “Σε συνδυασμό με την επέκταση του χρόνου διαχείρισης του αεροδρομίου από την εταιρεία ΑΙΑ, πέραν του 2026 (για άλλα 20 χρόνια) για μεγιστοποίηση του οφέλους μιας ενδεχόμενης πώλησης και πιθανή εγγραφή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το θέμα αφορά και την Αυστραλία”.

Όπως σημειώνεται, βασικός μέτοχος της ΑΙΑ είναι η γερμανική Hochtief, αλλά ένα 5,3% των μετοχών της, ωστόσο, ανήκουν στο Αυστραλιανό Ταμείο Υποδομών (AIF). “Εάν η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιήσει τις προθέσεις”, γράφει ο κ Λεκάκης, “θα επωφεληθούν και οι μικροί μέτοχοι, δηλαδή το AIF, που ίσως δει την αξία της μετοχής του να ανεβαίνει”.

Φημολογείται ότι καναδικά συνταξιοδοτικά ταμεία, μεταξύ των οποίων το Ταμείο Δασκάλων του Οντάριο, είναι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αυστραλιανών εφημερίδων, η απόδοση του “Ελευθέριος Βενιζέλος” είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024