Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυξημένη εκτιμάται πως θα είναι η κίνηση το Πάσχα στο “Ελ. Βενιζέλος”

Αυξημένη εκτιμάται πως θα είναι η κίνηση το Πάσχα στο “Ελ. Βενιζέλος”

Αύξηση της τάξης του 5,4%, στις κινήσεις αεροσκαφών από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών `Ελ. Βενιζέλος`, αναμένεται να σημειωθεί κατά τη φετινή πασχαλινή περίοδο (25 Απριλίου – 6 Μαΐου), σε σχέση με…

Αύξηση της τάξης του 5,4%, στις κινήσεις αεροσκαφών από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”,<…> αναμένεται να σημειωθεί κατά τη φετινή πασχαλινή περίοδο (25 Απριλίου – 6 Μαΐου), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Αναλυτικότερα, με βάση τα τακτικά και έκτακτα δρομολόγια, που έχουν προγραμματίσει μέχρι στιγμής οι αεροπορικές εταιρίες, η κίνηση εσωτερικού εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 6,7%, ενώ η διεθνής κίνηση αναμένεται να σημειώσει άνοδο κατά 4%.

Η αύξηση στις πτήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι το 2004 συνέπεσαν το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα, κάτι που φέτος δεν συμβαίνει, όπως αναφέρεται και σε σχετική χτεσινή ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ιδιαίτερα αυξημένη εμφανίζεται επίσης και η κίνηση charter, η οποία εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί σημαντικά σε ποσοστό 64%. Ειδικότερα, για την κίνηση charter και τις έκτακτες πτήσεις των αεροπορικών εταιριών, για την περίοδο από 27 Απριλίου έως και τις 3 Μαΐου του 2005, αναμένεται να πραγματοποιηθούν:

  • 63 πτήσεις charter (126 κινήσεις αεροσκαφών)
  • 50 έκτακτα δρομολόγια (100 κινήσεις αεροσκαφών)

Οι ημέρες, που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κίνηση, είναι:

  • Δευτέρα του Πάσχα με 547 κινήσεις αεροσκαφών
  • Μ. Παρασκευή με 540 κινήσεις αεροσκαφών
  • Μ. Πέμπτη με 528 κινήσεις αεροσκαφών

Σημειώνεται ότι από τα προγραμματισμένα δρομολόγια προκύπτει ότι οι αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων ταξιδιωτών φέτος το Πάσχα, είναι η Κωνσταντινούπολη, η Κέρκυρα, το Παρίσι και η Πράγα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024