Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυξημένη η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τον Ιούλιο

Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τον Ιούλιο

Αύξηση της τάξης του 1,3%, παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τον μήνα Ιούλιο, αγγίζοντας τον αριθμό των 4,5 εκατομμυρίων επιβατών, ενώ αυξημένος κατά 2,1% παρουσιάστηκε και […]

Αύξηση της τάξης του 1,3%, παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τον μήνα Ιούλιο, αγγίζοντας τον αριθμό των 4,5 εκατομμυρίων επιβατών<...>, ενώ αυξημένος κατά 2,1% παρουσιάστηκε και ο αριθμός κινήσεων αεροσκαφών (25.895), συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2007.

Ενώ γενικά η αεροπορική αγορά εμφανίζει πτωτικά σημάδια, στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης, αν και μικρή, οφείλεται κυρίως στην αυξημένη ζήτηση για προορισμούς της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας, που ισορρόπησε αρκετά την κατάσταση, δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, αλλά και των υψηλών τιμών καυσίμων.

“Τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως επηρεάζονται από τις ανοδικές τιμές των καυσίμων και το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, συνθήκες που πιθανότατα θα κρατήσουν για αρκετό καιρό ακόμη. Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν προχωρήσει ήδη σε περικοπές του αριθμού πτήσεων τους, ώστε να συγκρατήσουν τα έξοδα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα δύσκολο λειτουργικά περιβάλλον για όλους τους τομείς εναέριας κίνησης, που θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο του έτους” δήλωσε σχετικά ο CEO της Airport Authority, κ. Stanley Hui Hon-chung.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024