Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑύξηση 7% των πτήσεων εξωτερικού από ξένους αερομεταφορείς το καλοκαίρι του 2011
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Αύξηση 7% των πτήσεων εξωτερικού από ξένους αερομεταφορείς το καλοκαίρι του 2011

Παρά τη συνεχιζόμενη δύσκολη συγκυρία στην ελληνική οικονομία, οι ξένοι αερομεταφορείς συνεχίζουν να αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, ενισχύοντας το πτητικό πρόγραμμά τους με 7% περισσότερες πτήσεις εξωτερικού για […]

Παρά τη συνεχιζόμενη δύσκολη συγκυρία στην ελληνική οικονομία, οι ξένοι αερομεταφορείς συνεχίζουν να αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, ενισχύοντας το πτητικό<...> πρόγραμμά τους με 7% περισσότερες πτήσεις εξωτερικού για την καλοκαιρινή περίοδο (25/03/11 – 27/10/11).

Έτσι, κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2011, 65 αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν 944 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς 77 διεθνείς προορισμούς (82 αεροδρόμια), σε 49 χώρες.

Αναλυτικά, οι “νέες αφίξεις” στο αεροδρόμιο:

  • 7 νέες εταιρείες προστίθενται στις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικές πτήσεις προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: TAP Air Portugal, Jetairfly, Belle Air, Transavia Netherlands, ενώ επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα η Air China, η Rossiya Airlines, η Sun Express και η Air One.
  • 6 νέοι προορισμοί προστίθενται στο δίκτυο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών: η Λισαβόνα (TAP Air Portugal), το Πεκίνο (Air China), η Μπολόνια (Aegean Airlines), η Πίζα (Air One), το Εδιμβούργο (easyJet) και το Ντουμπρόβνικ (Croatia Airlines)
  • και 8 νέα αεροδρόμια: το Lisbon Portela στη Λισαβόνα (TAP), το Charleroi στις Βρυξέλες (Jetairfly), το Edinburgh Airport στο Εδιμβούργο (easyJet), το Aeroporto di Bologna στη Μπολόνια (Aegean), το Beijing Capital International Airport στο Πεκίνο (Air China), το Domodedovo στη Μόσχα (Aegean), το Galileo Galilei στην Πίζα (Air One) και το Oslo Gardemoen στο Όσλο (Norwegian)
  • Νέοι προορισμοί από εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στο αεροδρόμιο: Για την καλοκαιρινή περίοδο 2011, προσέθεσαν στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεών τους η Aegean Airlines προς Μπολόνια και Μόσχα, η Olympic Air προς Βελιγράδι, η Air Malta προς Σόφια, η easyJet προς Εδιμβούργο και η Croatia προς Ντουμπρόβνικ.
  • Νέες συχνότητες σε υφιστάμενους προορισμούς: Η Aegean Airlines προσέθεσε στο ημερήσιο πρόγραμμά της 2 επιπλέον πτήσεις προς Λονδίνο και Παρίσι, 1 επιπλέον πτήση προς Ρώμη και Βρυξέλες. Η Olympic Air προσέθεσε 9 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Τίρανα και 2 προς Aμστερνταμ. H Brussels Airlines και η SAS διπλασίασαν τις καθημερινές πτήσεις τους προσθέτοντας μία επιπλέον πτήση προς Βρυξέλες και Κοπεγχάγη αντίστοιχα, ενώ η Swiss αύξησε τις ημερήσιες συχνότητές της προς Γενεύη και Ζυρίχη. Η πτήση της Middle East Airlines προς Βηρυτό γίνεται καθημερινή και η Air Canada αυξάνει τις εβδομαδιαίες συχνότητές της προς Τορόντο από 3 σε 4 πτήσεις. Επιπλέον, 10 ακόμη εταιρείες αύξησαν τις συχνότητες των δρομολογίων τους από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

13 εταιρείες χαμηλού κόστους προς 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της φετινής καλοκαιρινής περιόδου είναι η αύξηση κατά 14,2% των πτήσεων εταιρειών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο της Αθήνας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Κατά τη φετινή θερινή περίοδο, 13 εταιρείες χαμηλού κόστους θα συνδέουν την Αθήνα με 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τις Transavia Netherlands και Jetairfly να προστίθενται στο δίκτυο του αεροδρομίου. Η συγκεκριμένη αγορά αντιπροσωπεύει το 10% της διεθνούς επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου και το 25-30% της αγοράς του συνόλου των ξένων αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Έκτακτο εποχικό πρόγραμμα αναπτυξιακών κινήτρων Νοεμβρίου 2010 – Μαΐου 2011

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αναγνωρίζοντας τη δυσμενή οικονομική συγκυρία στην ελληνική αγορά, ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική ανάπτυξης δρομολογίων και υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών και συνεχίζει το έκτακτο εποχικό πρόγραμμα αναπτυξιακών κινήτρων που εφαρμόζει από τον Ιούνιο 2010 έως το Μάιο 2011. Το έκτακτο πρόγραμμα υποστηρίζει τις εταιρείες που σημειώνουν αύξηση της επιβατικής κίνησης σε διεθνείς προορισμούς κατά την περίοδο Ιουνίου 2010 – Μαΐου 2011 σε σύγκριση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο της Αθήνας επιδοτεί την αεροπορική εταιρεία για κάθε επιπλέον επιβάτη σε διεθνείς προορισμούς για την περίοδο Ιουνίου 2010 – Μαΐου 2011.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Αθήνας, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Βορείου Αφρικής, υποστηρίζει για την τρέχουσα περίοδο τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικά δρομολόγια στην περιοχή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024